O substanță interzisă conform reglementărilor europene a fost identificată în mai multe parfumuri și ape de toaletă, care aparțin unor branduri de renume. Substanța problematică este potențial periculoasă pentru sănătatea consumatorilor, arată StiripeSurse. Aplicația InfoCons pentru protecția consumatorilor a emis o serie de alerte privind aceste produse cosmetice.

Este vorba despre 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă, cunoscută și sub numele de BMHCA, care este interzisă în produsele cosmetice și care poate afecta sistemul reproducător și sănătății ficatului. Mai mult, provoacă și sensibilizarea pielii.

Printre produsele identificate se numără  „Lady Million” de la Paco Rabanne, „Magnifique” de la Lancome Paris, „X Hugo X” de la Hugo Boss, „Elite Gentleman Untailored” de la Avon Cosmetics, „Victory League” de la Adidas, „Cheap and Chic” de la Moschino și „Versace pour Homme” de la Versace.

Produsele menționate sunt comercializate, însă nu respectă Regulamentul european privind produsele cosmetice din cauza prezenței BMHCA în compoziția lor. Acestea se găsesc în magazinele fizice dar și pe platformele online din întreaga Uniune Europeană și expun cumpărătorii unui mare risc.

Citește și: https://gazetadebistrita.ro/magnatul-diamantelor-benny-steinmetz-eliberat-din-arest-ce-interdictie-a-primit-afaceristul-in-grecia/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.