Seria activităților de prevenire desfășurate de structurile Jandarmeriei bistrițene în unitățile de învățământ a continuat astăzi, 14 octombrie, cu o vizită făcută elevilor din cadrul Colegiului Tehnic Infoel, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Bistrița-Năsăud.

Jandarmii implicați activ în Programul „ORA DE CIVILIZAȚIE” au desfășurat o activitate preventivă în prezența unui număr de 50 de elevi, având ca subiect de discuție prevenirea săvârșirii faptelor antisociale.

„Subiectele abordate de către colegii noștri în prezența elevilor, au fost:
-elemente de legislație, principalele infracțiuni sau acte antisociale comise de minori;
-răspunderea contravențională și penală a minorului;
-modalități de sesizare a faptelor antisociale;
-consecințele legale, sociale și morale ale faptelor antisociale.

SCOPUL acestei activități a fost acela de a preveni manifestările antisociale și comportamente ale elevilor, de natură a-i transforma în autori, respectiv în victime ale faptelor antisociale.
În cadrul aceleiași întâlniri, pentru a crește gradul de conștientizare în rândul elevilor, le-au fost prezentate misiunile specifice executate de către efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistriţa-Năsăud precum și cazuri concrete din activitatea jandarmilor bistrițeni privind constatarea unor fapte de natură penală și contravențională comise de către elevi, cât și împotriva acestora”, a precizat Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al IJJ Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.