E aproape gata și reabilitarea energetică a clădirii Grădiniței nr. 7 de pe strada C. R. Vivu din Bistrița, a anunțat primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc.

Potrivit edilului, se toarnă șapa autonivelantă ca strat suport pentru pardoseala PVC și se fac ultimele finisaje interioare și amenajări exterioare înainte de procedura de recepție.

„Investiția a cuprins izolarea termică a clădirii prin înlocuirea tâmplăriei exterioare și prin termoizolarea pereților exteriori și a planșeului. Au fost prevăzute soluții de ventilare naturală pentru aerisirea controlată a spațiilor ocupate și evitarea apariției condensului pe elementele de anvelopă, precum și sisteme de ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior, utilizând recuperator de căldură cu performanță ridicată. De asemenea, proiectul a inclus modernizarea instalației de distribuție a agentului termic.

În ceea ce privește partea electrică, au fost înlocuite circuitele și corpurile vechi de iluminat cu unele bazate pe tehnologia LED. Totodată, sunt instalate sisteme descentralizate de alimentare utilizând surse regenerabile de energie (panouri solare).

Lucrările conexe au presupus: repararea trotuarelor de protecție, în scopul eliminării infiltrațiilor la infrastructura clădirii, în zonele degradate; repararea acoperișului, inclusiv a sistemului de colectare și evacuare a apelor meteorice la nivelul învelitorii; repararea elementelor de construcție ale fațadei care prezintă potențial pericol de desprindere sau afectează funcționalitatea clădirii” a precizat Ioan Turc.

Valoarea totală a investiției e de peste 2 milioane lei, din care mai mult de jumătate sunt bani obținuți prin PNRR, restul fiind contribuția municipalității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.