Aproape 60 de polițişti și jandarmi au efectuat vineri razii şi filtre rutiere în localitățile Teaca și Pinticu, în urma cărora au fost aplicate zeci de amenzi. Totodată, polițiștii au pus în aplicare trei mandate de aducere emise pe numele a trei bărbați cercetați pentru lovire.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, acţiunile de astăzi au urmărit asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea comiterii unor fapte cu violență pe stradă, depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau traficului de persoane, dar și pentru depistarea participanților la traficul rutier care încalcă normele legale privind circulația pe drumurile publice.

„Totodată, poliţiştii au efectuat verificări şi cu privire la respectarea obligaţiilor impuse unor persoane plasate în arest la domiciliu sau aflate sub control judiciar sau pentru depistarea unor persoane dispărute.

De asemenea, pe numele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de tulburarea liniștii și ordinii publice și lovire sau alte violențe, au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere. Doi tineri cu vârste de 24, 26 de ani și un bărbat de 52 de ani, toți din Teaca au fost conduși la sediul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița în vederea dispunerii măsurilor legale.

Astfel, aproape 140 de persoane au fost legitimate și peste 70 de autovehicule au fost oprite pentru control în cadrul filtrelor organizate, toţi conducătorii auto fiind testaţi cu aparatul etilotest.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 93 de sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 14.225 de lei, dintre care 55 pentru abateri la regimul rutier și 33 pentru abateri privind protecția animalelor. A fost totodată dispusă măsura complementară de reținere a 4 certificate de înmatriculare”, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.

La acţiuni au participat poliţişti din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Rutier, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Criminalistic, Serviciului de Ordine Publică, Biroului pentru Protecția Animalelor și Biroului Siguranță Școlară. Totodată, au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.