Astăzi urmează să aibă loc ședința Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), unde participă miniștrii de Interne și Justiție din toate țările Uniunii Europene, iar aceștia urmează să decidă dacă România și Bulgaria pot să intre în zona Schengen sau nu.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat recent că există o comunicare directă între autoritățile române și cele austriece pe tema aderării României la Schengen, exprimându-și optimismul că decizia va fi favorabilă până la finalul anului: „Am comunicare directă cu Viena și cred că în perioada următoare vom veni cu vești bune pentru România”.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a cerut oficial ca România și Bulgaria să devină membre depline ale zonei Schengen până la sfârșitul anului. În plenul Parlamentului European, Orban a subliniat că actualul sistem de azil din UE este disfuncțional și că extinderea zonei ar contribui la consolidarea securității europene.

Citește și: Viktor Orban cere în Parlamentul European primirea în Schengen a României și Bulgariei în 2024 – Stiri Bistrita – Ziare Bistrita – Gazeta de Bistrita -Stiri online

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.