După ce în urmă cu câteva zile, Gabriel Lazany, primarul ales al municipiului Bistrița, a semnalat faptul că pe trotuarul dinspre Parcul Municipal au căzut mai multe bucăți de tencuială, desprinse de pe zidul Stadionului „Jean Pădureanu”. Ulterior, Poliția Locală a efectuat controale la imobilul în cauză și a constatat că starea acestuia este una necorespunzătoare. Drept urmare, administratorul judiciar al clubului de Fotbal Gloria 1922 a fost sancționat contravențional. Deocamdată doar cu avertisment.

„Ca urmare a unei înregistrări propagate în spațiul virtual, în data de 24 septembrie 2024, referitoare la desprinderea unei părți de tencuială de pe clădirea fostului Stadion Municipal „ Jean Pădureanu”, situat pe strada Parcului, nr. 3, Politia locala a municipiului Bistrița, în aceeași zi, a dispus controale pe linie de disciplină în construcții la imobilul în cauză.

Din verificări s-a constatat că acel imobil este în proprietatea unui operator economic aflat în insolvență, administrat la această dată de o întreprindere profesională unipersonală cu responsabilitate limitata, ce exercită supravegherea activității debitorului.

Pe cale de consecință, administratorul judiciar a fost sancționat contravențional în baza HCL 153/2009 pentru neîntreținerea în stare corespunzătoare a clădirii fostului Stadion Municipal Jean Pădureanu”, a transmis Poliția Locală Bistrița.

Concret, sancțiunea aplicată în acest moment este doar un avertisment, însă polițiștii locali promit să monitorizeze situația și dacă imobilul va constitui în continuare un risc pentru trecători, administratorul acestuia va fi amendat.

„În cazul în care reparațiile necesare nu vor fi efectuate, se va întocmi din nou proces verbal de constatare a contravenției.

Monitorizăm în continuare situația imobilului în cauză”, a precizat Poliția Locală Bistrița.

Amenda care poate fi aplicată conform prevederilor HCL 153/2009 este de la 100 lei la 1.500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.