Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat oficial că își va încheia mandatul de președinte al României la termen și nu va candida la alegerile parlamentare din decembrie, în ciuda unei propuneri legislative controversate care i-ar fi permis să candideze ca independent pe listele PNL. Această lege a generat tensiuni în coaliția de guvernare, fiind intens criticată de opoziție și în spațiul public.

„Așa cum am declarat în mai multe rânduri, îmi voi încheia mandatul de Președinte al României la termen și nu voi demisiona din funcție. Nu voi candida la alegerile parlamentare din decembrie, indiferent de decizia pe care o va adopta astăzi Biroul Electoral Central. Nu am susținut și nu susțin modificarea legislației electorale în favoarea unei singure persoane”, a precizat Klaus Iohannis într-un comunicat oficial.

Proiectul de lege promovat de liberali îi oferea președintelui posibilitatea de a candida la Senat fără a fi nevoit să demisioneze din funcție, însă inițiativa a stârnit reacții dure, în special din partea PSD, care a anunțat că nu susține modificarea. În ciuda controverselor, Iohannis a declarat că nu a cerut adoptarea acestei legi și că nu intenționează să participe la alegeri.

Biroul Electoral Central urmează să se întrunească pe 27 septembrie pentru a discuta posibilitatea candidaturii președintelui, dar decizia sa nu va afecta anunțul clar făcut de Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.