Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu medici din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud au efectuat, în perioada 24-25 septembrie, verificări pe linia protecției animalelor, cu privirea la respectarea obligațiilor avute de proprietarii și deținătorii de animalelor.

Astfel, au fost efectuate controale în localitățile Livezile și Galații Bistriței, fiind legitimate 35 de persoane și verificate aproape 70 de animale, majoritatea cai. Totodată, medicii veterinari au întocmit 8 fișe de observație clinică. În cadrul acțiunilor, a fost constatată o infracțiune privind nerespectarea obligațiilor cu privire la identificarea și înregistrarea animalelor.

Pentru neregulile constatate, polițiștii și medicii D.S.V.S.A. au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale, dintre care 13 pentru nerespectarea Legii nr.205/2004 privind protecția animalelor, 6 conform OUG 55/2002 și OUG 155/2002, 4 pentru nerespectarea H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor. Cuantumul total al sancțiunilor aplicate este de 7.500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.