Actorul Tudor Chirilă, fost votant al lui Klaus Iohannis, îl atacă dur pe președinte, în contextul scandalului legat de dorința PNL de a-i asigura lui Iohannis un loc în Senat. Chirilă citează un articol de presă în care este descris un episod bizar din timpul primului mandat al lui Iohannis și concluzionează că actualul președinte va rămâne „o nulitate nedemnă de funcția cu care s-a pricopsit”.

„Ticălosul impostor numit Klaus Iohannis a reușit să trimită în derizoriu și să golească de sens funcția de președinte al României (da, l-am votat, mulți l-am votat, dar nu ni se poate imputa lipsa lui de caracter și ticăloșia, mai ales că le-a mascat cu abilitate) și să păcălească o grămadă de români care credeau că va contribui la diminuarea pesedismului în România. 

Să fi fost chiar la începutul primului mandat și tot la o deplasare în New York, prima în calitate de președinte. Toată administrația prezidențială intrase în priză după o solicitare mai puțin obișnuită pentru un șef de stat. Klaus Iohannis ceruse ca hotelul unde urma să fie cazat să fie dotat cu toaletă la o anumită înalțime față de pardoseală, nici mai sus, nici mai jos. Cum înălțimea vasului de toaletă la hoteluri este cam standard, angajații de la Cotroceni și ai ambasadei au scotocit prin tot New York-ul zile în șir după tronul potrivit. Acesta este momentul în care toată lumea a înțeles, încă de acum zece ani, că noul președinte este puțin altfel. Confortul personal mai presus de toate.

Poate că Iohannis a avut ce și-a dorit, dar în istoria celor contemporani cu el va rămâne o nulitate nedemnă de funcția cu care s-a pricopsit. Se poate și mai jos? Vom vedea”, scrie Tudor Chirilă pe Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Motto:
    „Un popor care alege politicieni corupţi, impostori, hoţi şi trădători nu este victimă, ci complice.”
    (George Orwell)
    Klaus Iohannis este cel mai detestat presedinte postdecembrist care în primul mandat de 5 ani din 2014 până în 2019 a dormit la Cotroceni fără să facă nimic, pe motiv că nu l-a lăsat PSD-ul. Pe plan extern, Iohannis si-a arătat de la început adevărata față, cu ocazia vizitei la Paris din anul 2015, cînd după aterizarea aeronavei prezidentiale imediat la coborarea din avion, presedintele a fost vizibil iritat intrucat sotia sa, Carmen, nu a fost escortată de nimeni la masina oficială. In plus, pentru că nimeni nu i-a luat paltonul presedintelui, acesta l-a aruncat țâfnos pe capota masinii. Gestul de atunci a rămas sub denumirea de „aria paltonului”.
    Cu toate astea Iohannis a fost reales in 2019 pentru al doilea mandat de 5 ani si se află la cârma ţării, până la alegerile de la finalul anului 2024. Desi după alegerile parlamentare din 2020 a reusit să alcătuiască o coalitie de dreapta cu un premier PNL, în anul 2021 Iohannis pentru linistea lui, a adus PSD la Guvernare ceea ce a dus la ruperea partidului, prin care adevăratii liberali au părăsit partidul si au infiintat o noua formatiune „Forta Dreptei” care militeaza pentru o guvernare liberală de dreapta. Prin urmare, actualul PNL este de fapt fostul PDL, despre care Traian Băsescu spune că se revendică de la Petre Roman si nu au nici o treabă cu Brătianu.
    Asadar, nici in al 2-lea mandat lucrurile nu s-au schimbat, iar Iohannis nu lasă în urmă nimic inafară de excursii costisitoare si inutile pe banii statului . Numai in anul 2023 Klaus Iohannis a efectuat 34 de deplasări externe, care însumează cheltuieli de aproape o treime din bugetul Administrației Prezidențiale, fara sa dea cuiva socoteala. Conform unor surse dezvăluite de la Cotroceni în contextul în care a existat o dezbatere publică pe tema costurilor vizitelor în străinătate ale președintelui, cheltuielile au fost de peste 41 de milioane de lei (8,2 milioane de euro) dar nu sunt prezentate în detaliu pe motiv că sunt informații secretizate. Toate acestea au dus la o scădere dramatică a încrederii populatiei in presedintele Iohannis , exprimată prin voci precum Tudor Chirilă si nu numai.
    Astfel, Iulian Laurențiu Ștefan- purtător de cuvînt și director juridic la Colegiul Psihologilor din România, fost președinte al Institutului de Psihologie Judiciară, repezentant pe lîngă Comisia Europeană, a făcut o caracterizare dură a presedintelui Klaus Iohannis: ”Primitiv. Avar. Brutal. Nerafinat. Lipsa totală a autoironiei, a umorului, a empatiei, înlocuite cu stări de absență și indiferență afectivă brutale, justificate de o falsă decență, îi dezvăluie sărăcia afectivă. Arogant, cu o morală contrarie alimentată de megalomanie, cinism și iresponsabilitate.
    Dominat de senzația superiorității sociale, devine adesea ridicol și disonant. Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat”.
    (vezi: https://www.cotidianul.ro/o-descriere-terifianta-a-caracterului-presedintelui-iohannis/)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.