Sîngeorz-Băi se revitalizează: o clădire de patrimoniu va fi reabilitată cu scopul de a fi transformată într-un spațiu cultural și expozițional și care va deservi toate activitățile specifice din oraș, iar tinerii se vor bucura de un centru recreativ nou-nouț care le va da ocazia să se mențină activi, după ce administrația locală a primit o finanțare de 300.000 de euro în cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027 pentru proiectul „Îmbunătățirea spațiilor publice urbane și cultural-recreative în Oraș Sîngeorz-Băi”, informează ADR NV.

Potrivit sursei citate, peste 4 km de drumuri publice vor fi reabilitate, care se vor alătura traseelor pietonale și pistelor de biciclete construite datorită fondurilor nerambursabile din alt proiect implementat de autoritățile publice. De asemenea, pentru a suplimenta modul în care localnicii se pot deplasa prin oraș, vor fi construiți și aproape 600 de metri de pasarele pietonale care vor spori gradul de siguranță pe drumurile publice.

„O clădire de patrimoniu va fi reabilitată cu scopul de a fi transformată într-un spațiu cultural și expozițional și care va deservi toate activitățile specifice din oraș. Categoriile defavorizate vor avea acces neîngrădit la noile beneficii care vor rezulta din implementarea întregului proiect, iar acest lucru denotă interesul sporit al Primăriei Sîngeorz-Băi pentru binele întregii comunități, de la mic până la mare. La finalul proiectului, preconizat pentru sfârșitul acestui an, locuitorii, indiferent de vârstă și pregătire fizică, vor avea parte de activități recreaționale, de expoziții culturale, iar orașul va avea parte de o revitalizare economică. Efectul pe termen lung va fi o populație activă din toate punctele de vedere și un oraș modern, care rivalizează cu oricare oraș european de dimensiuni similare”, explică reprezentanții instituției.

„Îmbunătățirea spațiilor publice urbane și cultural-recreative în Oraș Sîngeorz-Băi – Cod SMIS 324457” este un proiect  finanțat prin Prioritatea 7 – O regiune atractivă din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.