Un bărbat de 39 de ani din Târnăveni a fost reținut de polițiști după ce a tâlhărit o femeie în vârstă de 62 de ani pe un drum din județul Bistrița-Năsăud. Incidentul s-a petrecut ieri, 23 septembrie, iar autorul a fost prins la scurt timp de autorități, fiind în prezent în arest preventiv.

Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș au intervenit rapid după ce au fost sesizați prin apelul de urgență 112 în jurul prânzului, în urma unei plângeri venite din partea unei femei de 62 de ani din localitatea Hălmăsău.

Potrivit informațiilor furnizate de autorități, victima a urcat într-o mașină de ocazie pe Drumul Județean 171, la Uriu. Conducătorul autoturismului, un bărbat de 39 de ani din Târnăveni, județul Mureș, a oprit pentru a-i oferi femeii o cursă, însă, la doar 50 de metri de la plecare, acesta a devenit agresiv. Femeia a fost lovită, iar bărbatul i-a furat portofelul în care se aflau documentele personale și o sumă de 300 de lei. După ce i-a sustras bunurile, acesta a împins-o din mașină și a fugit de la locul faptei.

După ce polițiștii au fost sesizați, aceștia au lansat imediat căutările, iar autoturismul suspectului a fost depistat rapid în municipiul Bistrița de către un echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publică. Bărbatul a fost imobilizat și dus la secția de poliție pentru audieri.

În urma cercetărilor și a audierilor, s-a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, fiind acuzat de tâlhărie calificată. În prezent, bărbatul se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean pentru stabilirea unei noi măsuri preventive.

Polițiștii continuă investigațiile pentru a documenta întreaga activitate infracțională și pentru a aduce vinovatul în fața justiției. Totodată, autoritățile au emis un apel către cetățeni să fie prudenți și să evite să urce în mașini cu persoane necunoscute. În cazul în care se confruntă cu astfel de situații, aceștia sunt sfătuiți să rețină cât mai multe detalii despre atacator și să sesizeze imediat poliția prin apelul unic de urgență 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.