Câteva zeci de sancțiuni au fost aplicate de polițiști, în ultimele două zile, în urma unor controale efectuate pe Valea Someșului și Valea Bârgăului, la transporturile de materiale lemnos. Valoarea amenzilor se cifrează la 15.000 lei, oamenii legii confiscând totodată aproape 18 mc de lemn.

În perioada 18-19 septembrie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în colaborare cu specialiști ai Gărzii Forestiere Cluj și inspectori ai A.D.I. Deşeuri Bistriţa-Năsăud au organizat și desfășurat acțiuni pentru protejarea mediului și fondului forestier, pe Valea Someșului și Valea Bârgăului, informează IPJ Bistrița-Năsăud.

„Punctual, acțiunile au urmărit prevenirea activităților ilicite în domeniile specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, a abandonului ilegal de deșeuri, dar și a faptelor de braconaj piscicol.

Astfel, au fost controlate 18 transporturi de material lemnos, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 30 de sancțiuni, conform Legii 171/2010, în valoare de 15.000 lei, iar ca măsură complementară a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea 17,78 metri cubi de material lemnos în valoare de 3.574 lei”, a transmis sursa citată.

Totodată, în cadrul acțiunilor desfășurate, au fost oprite în trafic, pentru verificări, mai multe autovehicule, au fost legitimate peste 20 de persoane, iar pentru neregulile constatate la regimul rutier au fost aplicate 11 sancțiuni în cuantum de 2.310 lei. Totodată, a fost constată și aplicată o sancțiune conform OUG 195/2005 privind protecția mediului, în valoare de 4.000 lei, pentru abandonarea în natură a unor deșeuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.