Avocații lui Jordan Chiles au depus în ultima zi recursul la Tribunalul Federal Elvețian, încercând să recâștige medalia de bronz la sol pentru gimnasta americană, care a pierdut-o în favoarea româncei Ana Maria Bărbosu, în urma unei decizii a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).

Cu toate acestea, avocații lui Chiles au publicat pe site-ul cabinetului date personale confidențiale ale gimnastelor românce implicate în caz, inclusiv adresele lor de domiciliu, conform Gsp.ro.

Ana Maria Bărbosu a obținut un punctaj de 13.700, poziționându-se temporar pe locul 3, până când echipa americană a depus o contestație. Jordan Chiles a primit o zecime în plus la dificultate, urcând pe podium cu 13.766 puncte. Totuși, decizia finală a TAS a revenit la clasamentul inițial, acordând medalia de bronz lui Bărbosu. În același timp, Sabrina Voinea, care a terminat pe locul 5, a făcut și ea recurs, contestând o penalizare legată de depășirea covorului de concurs.

Incidentul legat de publicarea datelor personale

Avocații lui Jordan Chiles, reprezentată de două firme de avocatură – „Gibson&Dunn” din SUA și „Homburger” din Elveția – au publicat pe site-ul cabinetului documente din recurs. Din neatenție, au lăsat la vedere adresele de domiciliu ale lui Bărbosu și Voinea, în timp ce datele personale ale lui Chiles erau anonimizate conform regulamentelor GDPR.

Avocatul gimnastelor românce, Sabin Gherdan, a subliniat gravitatea acestui incident, mai ales într-un context sensibil în care s-a raportat bullying împotriva sportivelor, una dintre ele fiind minoră. Deși avocații americani au fost contactați pentru a corecta această eroare, informațiile au fost expuse public timp de 20 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.