Mircea Geoană își va încheia mandatul de Secretar General Adjunct al NATO pe 10 septembrie, zi în care va avea loc și o ceremonie, conform unor surse politice. Potrivit acelorași surse, Geoană este așteptat să își anunțe candidatura la alegerile prezidențiale imediat după această ceremonie.

Mircea Geoană se află într-o campanie continuă în România de circa un an. Până acum nu și-a anunțat candidatura la prezidențiale, afirmând că va anunța decizia după ce îți încheie mandatul de la NATO.

Cel mai recent, Geoană a declarat duminică la Digi24 că a luat o decizie despre o eventuală candidatură la prezidențiale, dar a spus că va anunța respectiva decizie după încheierea mandatului său la NATO. Întrebat când i se termină mandatul, el nu a dat un termen clar.

El a vorbit însă despre finanțarea campaniei sale și a spus că se va finanța ”din fonduri private”. Întrebat cine îi va strânge semnăturile dacă decide să candideze, el a spus că ”există o mișcare civică, România Renaște, care îmi sprijină candidatura și care, probabil, se va ocupa”.

Geoană a fost președintele PSD în perioada 2005 – 2009, fiind debarcat de la șefia partidului după ce a pierdut alegerile prezidențiale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.