Florina Pompilian, șefa secției de Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul Sfântul Pantelimon din București, a demisionat din funcție pe fondul deschiderii unui dosar penal de către Parchetul General, care investighează moartea suspectă a unor pacienți. Această decizie vine în contextul unei anchete în curs care cercetează circumstanțele în care mai multe persoane și-au pierdut viața în această secție. Demisia sa subliniază gravitatea situației și presiunea sub care se află personalul medical implicat în acest caz sensibil. Autoritățile continuă să investigheze pentru a stabili responsabilitățile exacte.

Șefa secției de terapie intensivă de la Spitalul Pantelimon a fost audiată săptămâna trecută la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei. Surse judiciare au declarat pentru că procurorii au extins ancheta în dosarul Pantelimon.

Alte cinci morți suspecte vor fi verificate dacă au sau nu legătură cu acuzațiile de crimă cu premeditare formulate deja împotriva a doi medici, au mai precizat sursele citate. Potrivit acestora, verificările nu includ procedura de deshumare, ci vor fi analizate rapoartele de necropsie deja întocmite.

Procurorii reținut doi medici sub acuzația de tentativă de omor și omor calificat. Anchetatorii susțin că cele două doctorițe au provocat moartea unui pacient în vârstă de 54 ani, internat în stare gravă la Secția ATI, prin scăderea dozei de nonadrenalină, fapt ce a condus la instalarea stopului cardio-respirator, urmat de decesul pacientului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.