Claudia Jderu, judecătoarea Curții de Apel București care era responsabilă de dosarul Coldea-Dumbravă în care era contestat controlul judiciar, a fost înlocuită, transmite G4media. Mișcarea vine după ce, între termenele din 23 şi 29 iulie, conducerea CAB a schimbat regulile privind repartizarea judecătorilor în completuri pe perioada vacanței judecătorești, potrivit documentelor consultate de sursa citată.

Urmarea a fost că, la termenul din 29 iulie, dosarul a ajuns la un alt complet din care a făcut parte judecătoarea Mariana Constantinescu.

Aceasta a constatat că judecătoarea Jderu a administrat probe, că este în activitate şi că se impune respectarea principiului continuităţii. Judecătoarea Constantinescu a cerut preşedintelui Secţiei I Penale a CAB, judecătoarea Virginia Bărăscu, să decidă la cine rămâne dosarul: la judecătoarea Jderu sau la judecătoarea Constantinescu.

Şefa Secţiei I Penale a decis ca dosarul să ajungă la un alt complet din care a făcut parte judecătorul Andrei Buliga, promovat anul trecut de la Tribunalul Giurgiu la CAB.

Judecătorul Buliga a fost în trecut procuror DNA: la Tribunalul Giurgiu a dispus achitarea medicului Mircea Beuran, iar când a ajuns la CAB, a înlocuit-o în complet pe judecătoarea Lia Savonea, care fusese promovată la Înalta Curte.

La CAB, judecătorul Buliga a făcut parte în completuri alături de judecătoarele Sabina Adomniţei şi Adriana Pencea (cea care a suspendat condamnarea lui Puiu Popoviciu), ambele considerate apropiate de fosta şefă a CAB şi CSM, judecătoarea Lia Savonea.

Citește și: Cu propria direcție de infrastructură, Primăria Bistrița sparge peste 300.000 de lei pentru desene pe asfalt (gazetadebistrita.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.