Federația Americană de Gimnastică a declarat că nu va returna medalia de bronz obținută de Jordan Chiles la exercițiul de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris, în ciuda respingerii contestației de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv. USA Gymnastics a anunțat că va continua eforturile pentru ca sportiva americană să păstreze medalia, care, conform deciziei TAS, ar trebui să fie acordată Anei Bărbosu.

Scandalul privind medalia de bronz la exercițiul de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 se intensifică. Federația Română de Gimnastică a anunțat luni seară că România a propus acordarea a trei medalii de bronz, câte una pentru fiecare dintre sportivele Jordan Chiles, Ana-Maria Bărbosu și Sabrina Maneca-Voinea. În același timp, federația a solicitat comunității internaționale de gimnastică, atât din țară cât și din străinătate, să înceteze atacurile împotriva gimnastelor și, în special, împotriva Nadiei Comăneci.

În aceeași zi, Federația Americană de Gimnastică a confirmat că Tribunalul de Arbitraj Sportiv a refuzat să reexamineze decizia inițială. „USA Gymnastics a fost notificată luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv că regulile lor nu permit reconsiderarea unei hotărâri arbitrală, chiar și în prezența unor noi dovezi concludente”, a declarat federația americană într-un comunicat.

„Suntem profund dezamăgiți de această notificare și vom continua să explorăm toate căile legale posibile, inclusiv apelul la Tribunalul Federal Elvețian, pentru a obține punctajul corect, clasarea și medalia pentru Jordan”, au adăugat oficialii americani.

TAS a respins contestația antrenoarei lui Jordan Chiles privind medalia de bronz obținută de sportiva americană, argumentând că contestația a fost depusă cu patru secunde după termenul limită de un minut pentru astfel de demersuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.