Ministerul Finanțelor lansează joi o nouă emisiune de titluri de stat FIDELIS pentru populație, păstrând condițiile speciale pentru donatorii de sânge, conform unui comunicat citat de Agerpres. Donatorii care fac dovada donării de sânge după 1 martie 2024 vor putea subscrie titluri de stat emise în lei, cu scadența la un an și o dobândă de 6,80%, beneficiind de o reducere a pragului minim de subscriere de la 5.000 lei la 500 lei.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat că programul FIDELIS continuă să fie unul dintre instrumentele preferate de investiție pentru români, cu peste 47.500 de subscrieri și investiții de peste 7,16 milioane de lei de la începutul anului 2024. De asemenea, campania „România are sânge de rocker, acum și de investitor” a contribuit la o creștere de peste 20% a numărului donatorilor de sânge în prima jumătate a anului.

A patra ediție a programului FIDELIS va include titluri de stat în lei și euro, cu scadențe de 1 și 5 ani, oferind dobânzi anuale de până la 7% pentru lei și 5% pentru euro. Valoarea nominală a unui titlu este de 100 de lei sau 100 de euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 lei sau 1.000 euro. Subscrierile nu implică comisioane, iar veniturile din dobânzi și câștiguri de capital sunt neimpozabile. Titlurile pot fi vândute înainte de scadență, beneficiind de dobânda acumulată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.