Argentina, campioana en-titre, și Columbia vor întâlni luni, la Miami Gardens, Florida, în finala Copa America din 2024, prima ediție la care au fost invitate și 6 țări din America de Nord și Centrală.

Naționala Albiceleste ar putea cuceri al 16-lea titlu la Copa America, devenind cea mai titrată echipă de pe continent (în condițiile în care Uruguay și Argentina au momentan câte 15 trofee), și în același timp, ar putea să egaleze recordul Spaniei din perioada 2008-12, ca fiind singurele țări care au câștigat 3 turnee finale consecutive. Uruguay va rămâne în Charlotte, pentru a întâlni Canada sâmbătă seara, în meciul pentru locul trei.

La casele de pariuri din străinătate, Argentina are o cotă de 1.60 pentru a cuceri trofeul, în timp ce Columbia are o cotă de 2.35. Asta sugerează faptul că Argentina pleacă cu prima șansă, însă nu ar fi tocmai o surpriză uriașă dacă naționala antrenată de Nester Lorenzo ar cuceri prestigiosul trofeu continental.

Columbia s-a calificat în finala Copa America pentru prima dată în 23 de ani, după o victorie tensionată împotriva Uruguayului, în care a jucat a doua repriză în inferioritate numerică, iar fotbaliștii s-au încăierat cu fanii în tribune la fluierul final.

Daniel Muñoz a fost eliminat în prelungirile primei reprize pentru un cot care a dus la al doilea cartonaș galben. Deși Uruguay a avut o posesie de 61,9%, Columbia a rezistat și a ajuns în finală pentru prima dată după câștigarea singurului său titlu în Copa America, în 2001, când a fost gazdă a tureului.

Columbia și-a prelungit seria neînvinsă de rezultate, ajungând la 28 de meciuri fără înfrângere, cu unul mai mult decât recordul înregistrat în perioada 1992-94. Acest record sugerează faptul că, naționala condusă de Muñoz este, în acest moment, cea mai în formă primă reprezentativă masculină de pe glob.

„Până când nu îți depășești slăbiciunile, nu poți crește. Și când depășești aceste obstacole, poți crește. Este important să înțelegem că fiecare meci este o lecție, o oportunitate de a învăța și de a deveni mai buni. Echipa noastră a demonstrat o determinare extraordinară și un spirit de luptă admirabil. Nu este ușor să joci în inferioritate numerică, dar băieții au arătat că sunt pregătiți să facă orice sacrificiu pentru a ajunge în vârf. Aceasta este mentalitatea de care avem nevoie pentru a cuceri trofee și pentru a scrie istorie” a declarat selecționerul Columbiei, Nester Lorenzo.

Într-un meci care a inclus 7 cartonașe galbene pe lângă cel roșu, jucătorii ambelor echipe s-au împins și s-au îmbrâncit într-o încăierare pe teren la fluierul final. Darwin Núñez și alți 10 coechipieri uruguayeni au intrat în tribune, în timp ce fanii se băteau. Un videoclip l-a surprins pe Núñez lovind un fan îmbrăcat în culorile Columbiei.

CONMEBOL a emis o declarație după meci, afirmând că condamnă ferm orice act de violență care afectează jocul: „Munca noastră se bazează pe convingerea că fotbalul ne conectează și ne unește prin valorile sale pozitive. Nu există loc pentru intoleranță și violență pe și în afara terenului. Invităm pe toată lumea în zilele rămase să-și canalizeze toată pasiunea în a-și susține echipele naționale și a avea o petrecere de neuitat”, a punctat organizația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.