Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis, care se află în Statele Unite ale Americii la Washington și participă la summitul aniversar NATO, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că mâine dimineața România va semna un acord de securitate bilateral cu Ucraina, așa cum au făcut multe alte țări membre a alianței, transmite Agerpres.

Iohannis a menționat că România acordă în acest context o importanță deosebită Republicii Moldova şi că „Republica Moldova este reflectată în declaraţia finală” a NATO. De asemenea, președintele a anunțat că au loc negocieri pentru a primi un alt sistem Patriot, după ce Armata Română a donat anul acesta Ucrainei o armă de acest fel.

El a mai afirmat că Rusia rămâne cel mai mare risc pentru securitatea Europeană, dar și pentru securitatea eur-atlantică, iar în fața atacurilor hibride ale Kremlinului, statele NATO trebuie să fie pregătite. Iohannis a mai spus că pentru România este important ca regiunea Mării Negre să fie considerată de importantă strategică și că o abordare mai structurată înseamnă un pachet de măsuri concrete, inclusiv creșterea prezenței aliate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.