În urmă cu câteva minute s-a încheiat o nouă rundă de negocieri între conducerea Spitalului Orăşenesc "Dr. George Trifon" Năsăud şi liderii Sanitas BN, mediată de prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud Florian Cristian.

 

După patru ore de discuţii care au avut loc între părţile implicate în conflictul de muncă izbucnit între personalul medical mediu şi conducerea Spitalului Orăşenesc "Dr. George Trifon" Năsăud s-a ajuns la primele rezultate.

Potrivit liderului de sindicat Sanitas Năsăud, Maria Drăgoi, până vineri, 20 iunie vor fi acordate tichetele de masă restante. În ceea ce priveşte reducerea cheltuielilor s-a căzut de acord, deocamdată, ca o parte din posturile nemedicale să fie reduse, iar acordarea a 50% din cel de-al 13-lea salariu pentru anul 2008 este suspendată până la noi reglementări.

Până la începutul săptămânii viitoare, conducerea spitalului va trebui să prezinte şi alte noi propuneri de reducere a cheltuilelilor.

 

Liana Mureşan

 

3 COMENTARII

  1. Personalul calificat medici
    si asistente nu sunt in numar foarte mare, dimpotriva, pe unele sectii chiar insuficienti; cei multi sunt functionarii; oare e nevoie de instalatori tot timpul?- lucreaza 8 ore din 8 5 zile pe saptamana? dar zugravii- zugravesc si iarna 8 ore pe zi? dar liftierii dar alti gramada cu diferite functii ?! astia incarca schema; si pot fi in relatie de cumetrie cu directorul; pentru munca cinstita efectuata de personalul medical e inadmisibil sa le traga din salar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.