Cetățenii vor beneficia de modernizarea și extinderea stațiilor de epurare a apelor uzate, la Bistrița și Lechința. Aceste lucrări au ca scop dezvoltarea infrastructurii de tratare a apelor uzate, astfel încât cetățenii să aibă un mediu mai curat și mai sănătos.

<<Veste bună! S-a semnat contractul de lucrări CL 1 Lot 2 pentru „Construirea/Modernizarea stațiilor de epurare a apelor uzate din Bistrița și Lechința”.

Investițiile presupun:

Reabilitarea/Modernizarea stației de epurare a apelor uzate din Bistrița, cu acoperirea obiectelor, instalarea copertinelor și a echipamentelor pentru dezodorizare, dotarea cu instalație de uscare și peletizare a nămolului, precum și înlocuirea echipamentelor tehnologice.

Extinderea stației de epurare a apelor uzate din Lechința, cu lucrări planificate pentru linia apei și linia nămolului.

Aducem îmbunătățiri semnificative în infrastructura de tratare a apelor uzate pentru a asigura un mediu mai curat și mai sănătos pentru comunitatea noastră>> a specificat într-o postare pe rețelele de socializare Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

UPDATE:

”Azi, 26.03.2024 în prezența domnilor Ion Șandru, Director general al Societății AQUABIS S.A. Bistrița, Grigore Timoce, jurist Romsilva și Președinte al Consiliului de Administrație al Societății AQUABIS S.A. Bistrița; Răzvan Adrian Grec, Director executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Servicii de Alimentare cu Apă și de Canalizare în județul Bistrița-Năsăud și Cristian Ioan Luca, administrator al Societății AWE INFRA SRL, lider al Asocierii AWE INFRA SRL – HYDROSTROY AD – CAMPREDO CONSTRUCT – AQUA TECHNOLOGY DESIGN, câștigător al licitației, s-a semnat Contractul de lucrări CL 1 Lot 2 „Construirea / modernizarea SEAU Bistrița și Lechința”.
Valoarea contractată este de 68.234.435 lei (fără TVA), structura de finanțare constând în: 79,90% acordate de către Uniunea Europeană; 12,22% asigurate de la Bugetul de Stat; 1,88% asigurate de la Bugetul Local; 6% asigurate din surse proprii, iar perioada de implementare este de 22 luni.

După emiterea Ordinului administrativ de începere a lucrărilor, se vor realiza următoarele investiții:

  • Proiectare și execuție lucrări de reabilitare / modernizare SEAU Bistrița (stația de epurare a apelor uzate)
    o Acoperire obiecte
    o Instalare copertine
    o Montaj instalații și echipamente pentru dezodorizare
    o Dotare SEAU cu o instalație de uscare și peletizare nămol
    o Linie uscare avansată a nămolului
    o Instalație de peletizare
    o Înlocuire echipamente tehnologice
  • Proiectare și execuție lucrări de extindere SEAU Lechința
    o Linia apei
    o Linia nămolului”, potrivit unui comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.