politia

Un ucrainean s-a ales cu dosar penal, după ce, miercuri, a fost oprit și verificat de polițiștii bistrițeni și reprezentanții Autorității Vamale Române, în localitatea Josenii Bârgăului, și s-a descoperit că acesta transporta 180 de litri de substanțe pentru protecția plantelor, neomologate în România. Ucraineanul voia să ajungă cu respectiva marfă în Franța. Produsele au fost indisponibilizate de oamenii legii, iar bărbatul este cercetat pentru de contrabandă calificată și transportul şi tranzitul de substanţe şi preparate periculoase fără drept.

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-au sesizat, miercuri, din oficiu cu privire la săvârșirea infracţiunilor de contrabandă calificată și  transportul şi tranzitul de substanţe şi preparate periculoase, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, în dimineața de 24 ianuarie, în urma unui control al Autorității Vamale Române – Direcția Regională Vamală Brașov, a fost oprit pentru verificări un autoturism care circula pe Drumul Național 17, prin Josenii Bârgăului.

La volan a fost identificat un bărbat de 36 de ani, cetățean ucrainean, iar în urma controlului efectuat, polițiștii au constatat că acesta transporta cantitatea de 180 de litri de produse pentru protecția plantelor. Acestea erau ambalate în recipiente din material plastic, nefiind omologate și autorizate în România și introduse fără drept pe teritoriul țării. Produsele în cauză au fost ridicate în vederea indisponibilizării.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase continuă cercetările pentru documentarea faptelor, în cadrul dosarului penal întocmit. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.