incendiu bistrita


Zeci de pompieri sunt sprijiniți din aer de mai multe avioane în efortul de a controla un puternic incendiu. Un bătrân a fost arestat sub suspiciunea că ar fi declanșat accidental focul.

Patru avioane și un elicopter specializate în stingerea incendiilor au fost mobilizate pentru a face față dezastrului pe insula Evia. Aparatele de zbor intervin în zonele dificile, inaccesibile pentru pompieri. Autoritățile au folosit utilaje grele pentru a deschide drumurile pentru autospeciale.

Incendiul a izbucnit joi după-amiază, înălțând un fum dens deasupra insulei, iar flăcările erau vizibile de la distanță. Peste 80 de pompieri și 24 de autospeciale au luptat toată noaptea împotriva focului pentru a proteja o fabrică de ciment și o centrală electrică. Locuitorii unui sat din apropiere au fost avertizați, dar nu au fost evacuați.

Incendiul de pe insula Evia este primul major din anul 2023, conform presei locale. Un apicultor în vârstă de 75 de ani a fost identificat ca fiind responsabil accidental pentru izbucnirea focului și a fost arestat și amendat. În anul precedent, peste o mie de hectare de vegetație au fost distruse în incendii.

Pentru a preveni extinderea incendiilor, 200 de pompieri din șase țări europene vor ajunge pe insulele grecești pentru a sprijini eforturile de stingere. Primii care au sosit acum două zile au fost 40 de salvatori români, întâmpinați de ministrul adjunct pentru Crize Climatice și Protecție Civilă, care le-a mulțumit pentru intervențiile lor din 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.