La Summit-ul Migrației de la Viena, cancelarul austriac Karl Nehammer a afirmat că sistemul UE privind migrația nu funcționează, iar Austria, Ungaria și Serbia au acționat pentru a pune frână acestui fenomen. Nehammer a subliniat importanța prevenirii plecării oamenilor în căutarea unei vieți mai bune și a evidențiat cooperarea împotriva migrației ilegale și a crimei organizate.

Cancelarul austriac a exprimat recunoștință față de Serbia pentru anularea scutirii de viză pentru India și Tunisia, ceea ce a dus la o reducere semnificativă a solicitanților de azil în Austria. De asemenea, el a remarcat cooperarea strânsă dintre cele trei țări în domeniul poliției și succesul capturării a aproximativ 700 de traficanți de persoane.

Nehammer a evidențiat necesitatea continuării acestei colaborări pentru a eradica structurile infracționale din spatele traficanților de persoane și pentru a reduce numărul deceselor înregistrate în Marea Mediterană. El a subliniat importanța desfășurării procedurilor de azil în țări din afara UE pentru a reduce presiunea asupra Balcanilor de Vest.

În plus, cancelarul austriac a evidențiat dorința de a negocia cu Comisia Europeană în egalitate de parteneri pentru a asigura o procedură echitabilă pentru oameni în țările terțe sigure. Prin acțiunile comune, numărul solicitanților de azil a scăzut semnificativ în Austria, iar președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a exprimat disponibilitatea de a continua colaborarea, scrie Digi24.ro.

Citește și: Șoferiță din Șieu, prinsă drogată la volan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.