Samsung Electronics Co., liderul global în producția de cipuri de memorie și cea mai mare companie din Coreea de Sud, a luat decizia de a oferi angajaților o zi liberă în fiecare lună, în încercarea de a reține personalul talentat care apreciază tot mai mult programul flexibil de lucru, conform informațiilor transmise de Bloomberg și citate de Agerpres.

Începând de săptămâna viitoare, angajații cu normă întreagă, care nu lucrează în uzine, vor beneficia de o zi liberă într-o vineri, de obicei în a treia săptămână a lunii, a anunțat un purtător de cuvânt al Samsung.

Această decizie vine în urma faptului că rivalul SK Hynix Inc. a adoptat un program de lucru flexibil încă din anul trecut, oferind angajaților posibilitatea de a lua o zi liberă într-o lună, dacă lucrează mai mult de 40 de ore pe săptămână. Alte companii de tehnologie din Coreea de Sud, printre care și platforma socială Kakao Corp., au implementat programe similare de lucru flexibil în urma pandemiei.

Faptul că Samsung, cu cei aproximativ 120.000 de angajați, a decis să urmeze acest exemplu evidențiază cât de mult a influențat pandemia modul în care oamenii lucrează, chiar și într-o țară cunoscută pentru o cultură a muncii mai conservatoare. Conform datelor furnizate de OECD, sud-coreenii au unul dintre cele mai intensive programe de muncă, cu aproximativ 200 de ore în plus față de media țărilor OECD în anul 2021.

Un program de lucru mai flexibil are scopul de a menține angajații talentați, în special pe cei mai tineri, care apreciază un echilibru între viața profesională și cea personală. Potrivit ziarului Korea Economic Daily, persoanele din generațiile milenialilor și a Gen Z reprezintă aproximativ 40% din forța de muncă a Samsung.

Citește și: Vreme în încălzire, dar nu scăpăm de ploi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.