Peste 3.000 de elevi din Bistrița-Năsăud fac naveta anul acesta la școală, iar aceștia nu primesc niciun leu pentru transportul la școală, în condițiile în care există o ordonanță care prevede acest lucru, la două luni de la începerea anului școlar.

Potrivit Edupedu.ro, numărul elevilor care fac naveta la școală ajunge anul acesta școlar la 200.000. Numărul este de două ori și jumătate mai mare decât cel al elevilor care au beneficiat de decontarea navetei în anul școlar precedent.

Și în Bistrița-Năsăud a crescut numărul de elevi care fac naveta, triplându-se practic. Astfel, dacă anul școlar precedent au făcut naveta 1.172 de elevi, anul acesta numărul a crescut la 3.319, conform unui răspuns oferit de Ministerul Educației și făcut public de edupedu.ro.

În unele județe, numărul elevilor navetiști a crescut și de 10 ori (Galați) sau de 8 ori (Gorj). În Prahova, numărul elevilor navetiști a crescut de la 3.085 la 11.575.

Culmea, niciunul dintre acești elevi nu primește vreun leu pentru navetă. La mai bine de două luni de la începerea anului școlar, ordonanța de urgență care viza o alocație pentru transportul elevilor se află în continuare în fază de proiect.

Citește și: Polițiștii bistrițeni au reținut un bărbat pentru contrabandă de țigări și alcool

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.