Corina Creţu, candidatul Partidului Social Democrat pentru Parlamentul European, a fost prezentă astăzi la Bistriţa, aceasta aflându-se în campanie electorală.

Eurocandidatul social-democrat consideră că apropiatele alegeri europarlamentare "reprezintă un moment istoric pentru România".

 

"Această campanie electorală reprezintă pentru noi un moment politic deosebit de important. Este pentru prima oară în istoria României când românii au posibilitatea,  dreptul şi obligaţia să trimită în Parlamentul European, pentru un mandat întreg, oameni capabili să îi reprezinte pe. Lista PSD cuprinde oameni care au căpătat experienţă, atât în administraţie, în guvernele României, pentru că îl avem pe domnul Severin, fost ministru de Externe, pe domnul Paşcu – fost ministru al Apărării. Activitatea noastră, din ultimii trei ani, cred că este foarte importantă, ca observatori şi apoi ca membri ai Parlamentului European, cred că este o activitate importantă, prin care vom demonstra, şi am demonstrat deja, că putem reprezenta interesele oamenilor", a declarat Corina Creţu, marţi, în conferinţa de presă susţinută la Bistriţa.

Candidatul PSD a pus accent pe faptul că cetăţenii români trebuie conştientizaţi de importanţa pe care o are Parlamentul European,cu atât mai mult cu cât 60% din legislaţia aplicată în statele membre, şi deci 60% din legislaţia românească, se decide la Bruxelles. "Aceste alegeri sunt foarte importante pentru viitorul fiecăruia dintre noi. (…) Ar trebui să fim conştienţi cu toţii că, de la 1 ianuarie 2007, România, într-un fel, are două capitale – Bruxelles şi Bucureşti – şi de cele mai multe ori sunt mai importante lucrurile care se întâmplă la Bruxelles, decât ceea ce se hotărăşte la Bucureşti", a mai spus Creţu. Ea a mai precizat că, "echipa PSD a demonstrat că poate să reprezinte interesele României, deoarece interesele naţiunii sunt puse înainte de interesele personale".

Corina Creţu este originară din judeţul Sălaj. Fost europarlamentar PSD, ea ocupă locul şase pe lista PSD pentru alegerile din 7 iunie.

 

Liana Mureşan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.