Trei persoane din localitatea Rebra, una dintre acestea fiind un copil, au fost muşacte duminică de un lup . După efectuarea analizelor necesare, medicii veterinari au stabilit că animalul era turbat.

 

Un bărbat, o femeie şi un copil din Rebra au fost muşcaţi, duminică, de un lup turbat.

Poliţiştii din localitate au fost anunţaţi de Ioan D., de 51 de ani, că un lup a intrat în gospodăria sa şi i-a atacat soţia, muşcând-o de cap şi de faţă. Pentru că a sărit în apărarea femeii, lupul l-a muşcat şi pe bărbat de mână, după care a fugit. Ulterior, lupul a atacat o turmă de oi, păzită de un băiat de doar 15 ani. Copilul, încercând să-şi apere mioarele de colţii animalului, a fost muşcat de aceste de picior.

Cele trei victime au fost transportate de urgenţă la Spitalul Judeţean şi internate la Secţia de Boli Contagioase. Băiatul a fost transportat ulterior la o clinică de specialitate din Cluj, deoarece starea lui s-a înrăutăţit, lupul sfâşiindu-i pulpa unui picior.

Poliţiştii din localitate, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare Bistriţa-Năsăud au reuşit să ucidă animalul care a provocat panică în localitate.

După prelevarea probelor şi efectuarea analizelor, s-a constatat că lupul era turbat, motiv pentru care au instituit carantina de gradul III în zonă. Astfel, circulţia animalelor din şi înspre Rebra este interzisă.

Liana Mureşan

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.