În fiecare zi, în Suedia 15 persoane reclamă câte o agresiune sexuală, victimele fiind persoane din ce în ce mai tinere. Potrivit statisticilor Consiliului Naţional de Prevenire a Criminalităţii (BRA) din Suedia, 5.446 de persoane au depus plângeri anul trecut pentru violuri, ceea ce face din ea ţara europeană în care sunt înregistrate cele mai multe reclamaţii pentru această infracţiune.

Numărul violurilor înregistrate în Suedia în 2008 a crescut cu 15 % faţă de 2007, s-a dublat faţă de anul 2000 şi este de patru ori mai mare decât în 1990. În 2006, două treimi dintre victime aveau sub 30 de ani. Mai mult de jumătate fuseseră bete în momentul violului. Iar majoritatea nu se intâlniseră niciodată cu agresorul lor cu 24 de ore înainte să le devină victime, relatează Christian Diesen, profesor în drept la Universitatea din Stockholm şi coautor al anchetei prezentate marţi la Bruxelles.

 

Delia Hriţuleac

 

1 COMENTARIU

  1. W W W . B R I C I U R I . R O – ARTICOLE BARBATESTI DE BARBIERIT,MODELAT SI ARANJAT SI ARTICOLE DE PROFESIONALE DE FRIZERIE MADE IN GERMANY, SPECIAL CONCEPUTE PT BARBATI DEOARECE SE STIE… BARBATII AU PARUL Si UNGHIILE TARI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.