După despărţirea de Iurie Darie, care a fost îngropat duminică la Cimitirul Sfânta Vineri, actriţa Iarina Demian îşi aminteşte de perioada în care au jucat împreună la Teatrul de Comedie din Bucureşti. În "Burghezul gentilom" (1961), cei doi aveau o scenă în care se sărutau, fapt ce stârnea invidia admiratoarelor celui care a fost "Don Juan-ul scenei româneşti".

Iurie Darie a decedat vineri seară, 10 noiembrie. Trupul său a fost depus sâmbătă după-amiază la Teatrul de Comedie, al cărui scenă i-a fost precum „a doua casă". Duminică, actorul a primit ultimele aplauze, înainte de a fi înmormântat la Cimitirul Sfânta Vineri din Capitală. Regretele faţă de pierderea unui actor atât de valoros au venit din partea multor artişti ai scenelor de teatru şi nu numai.

Actriţa Iarina Demian (74 de ani), care a jucat alături de Iurie Darie în numeroase spectacole, îşi aminteşte cu drag de actor, într-o declaraţie acordată, în exclusivitate, pentru adevarul.ro: „Ochii, gura, pomeţii, bărbia zâmbeau într-una. Un spiriduş numit farmec se cuibărise în toată făptura lui şi îl însoţea pretutindeni. Iura zâmbea chiar şi atunci când era serios. Era frumos şi când se înfuria. Avea un mers de copil răsfăţat care îi dădea un aer foarte independent. In repetiţii era un răzvrătit ca şi mine. Se lupta pentru «adevărul» lui, la care nu renunţa uşor".

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.