Ruleta este un joc de cazino cu regulament foarte simplu, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care este atât de populară în rândul pasionaților de gambling. În plus, spre deosebire, de sloturi de blackjack sau de video poker, există un anumit control al nivelului de risc, prin alegerea unui anumit tip de pariu.

Oricine poate juca online ruletă, pe bani sau pentru distracție. În cazinourile licențiate de Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc există mai multe tipuri de ruletă:

  • europeană – are 37 de numere (buzunare), de la 0 la 36. Numărul 0 este pe culoare verde, iar celelalte, alternativ, pe roșu și negru.
  • americană – are 38 de numere, de la 0 la 36, plus numărul 00 (care este pe culoare verde);
  • franceză – are tot 37 de numere, ca și cea europeană, însă diferă felul în care sunt plasate selecțiile pe masa de pariuri.

Indiferent de cazinoul la care îți deschizi cont și de tipul de ruletă jucat, pașii de la deschiderea jocului până la încasarea câștigului sunt aceiași. Presupunând că joci în secțiunea live, ceea ce îți recomandăm, sunt parcurse următoarele etape:

  1. Plasezi miza;
  2. Crupierul pune în mișcare roata, apoi lansează o bilă în sensul invers rotației. Cât timp bila este în mișcare, încă mai poți plasa jetoane pe diferite selecții;
  3. Când bila s-a oprit, crupierul anunță „Pariurile s-au încheiat”;
  4. Bila ajunge într-un buzunar de pe roata ruletei. Dacă există câștigători, sunt făcute plățile (automat, de către soft).

Pasionații știu că există mai multe tipuri de pariuri, nu doar cele pe număr sau pe culoare, văzute în filmele inspirate din viața de cazino. Sunt mizele interioare, plasate în interiorul numărului sau între numere, cum ar fi pe un singur număr, pe trei numere, colțul/pătratul (cele patru numere pe care se pariază formează un pătrat), linie (se pariază pe 6 numere), duzină (miza acoperă douăsprezece numere), „monstrul” (există la ruleta americană și include cinci numere: 0, 00, 1, 2 și 3).

De asemenea, există mize exterioare, care acoperă selecții mai largi, cu probabilitate de aproape 50% de câștig: roșu/negru, par/impar, peste 18.5/sub 18.5. De ce aproape 50%? Pentru că niciunul dintre aceste pariuri nu acoperă numerele 0 și 00. Pornind de la acest detaliu, îți prezentăm câteva sfaturi care ar trebui să fie utile dacă joci la ruletă:

Întrucât numărul „00” trage mai în jos probabilitatea de câștig, este de preferat să alegi ruleta europeană în detrimentul celei americane, chiar dacă în cazul celei de-a doua există niște opțiuni de pariere suplimentare. De exemplu, pentru un pariu pe roșu/negru, avantajul casei este de 2,7% la ruleta europeană și de 5,26% (aproape dublu), la ruleta americană.

Așa cum am spus, îți recomandăm să joci la mesele live. Pe lângă faptul că atmosfera este asemănătoare cu cea din cazinourile terestre, având posibilitatea de a socializa cu ceilalți participanți, șansele tale de câștig nu sunt limitate de Payout-ul unui soft, ca în cazul meselor electronice.

Este foarte greu să iasă pariurile pe un singur număr, care au cota 36.00. În loc să țintești câștiguri mari, dar cu șanse mici de a le obține, mai bine optează pentru câștiguri mai mici, dar realiste. Așadar, pune accent pe selecțiile cu cota 2.00 (roșu/negru, par/impar, peste 18.5/sub 18.5). E mai plauzibil să îți iasă 6 pariuri din 10 cu cota 2.00 decât să nimerești un pariu din zece cu cota 36.00.

Trebuie să fii conștient că ruleta este un joc care ține exclusiv de noroc și că nu există nicio probabilitate pentru a anticipa rezultatul rotirii următoare. E exact ca la loto. Toate calculele bazate pe probabilități matematice pot avea succes doar dintr-o coincidență extraordinară. Așadar, nu există nicio strategie care să garanteze câștigul. Totuși, dacă vrei să integrezi un sistem de joc, poți apela la o strategie cu miză progresivă (Martingale, Fibonacci, D’Alembert), pe cota 2.00 sau pe cota 3.00.

În final, cele mai importante două sfaturi: joacă doar la cazinouri licențiate și nu uita să ții jocul la ruletă strict la nivelul de divertisment. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.