Ce vitamine ar trebui să îi oferi animalului tău de companie pentru a-i asigura o viață lungă și fericită? Suplimentele alimentare sunt adesea esențiale pentru sănătatea câinelui. Află ce vitamine vor funcționa cel mai bine pentru câinele tău și când să i le oferi.

Fiecare iubitor de câini vrea să aibă grijă de animalul său de companie în cel mai bun mod posibil. Aceasta înseamnă nu numai mângâiere și plimbări lungi, ci și o dietă adecvată. Trebuie să ai grijă de sănătatea lui pentru a-i asigura o viață lungă și fericită. Aceasta înseamnă, în primul rând, vitaminele potrivite. Dacă ai grijă de o dietă adecvată, echilibrată, aceasta poate fi tot ce ai nevoie, fără a mai adăuga suplimente.

Ce vitamine trebuie să alegi pentru un câine?

Magazinele de animale de companie oferă clienților lor o gamă întreagă de suplimente și vitamine pentru câini. De care dintre ele este nevoie pentru animalul tău de companie – și pentru ce? Dieta este, fără îndoială, cel mai important factor care influențează sănătatea unui animal de companie. Din păcate, multe alimente gata preparate, în special cele mai ieftine și de calitate inferioară, nu oferă câinilor toți nutrienții necesari.

Vitamine solubile în grăsimi pentru câini

Vitaminele liposolubile pentru câini joacă un rol foarte important. Acestea includ vitaminele A, D, E și K. Cu toate acestea, ai grijă să nu oferi o supradoză. Dacă prea multe se acumulează în corpul câinelui tău, pot fi toxice. Prin urmare, a le oferi pe cont propriu, fără a consulta un veterinar, nu este niciodată o idee bună.

La doze echilibrate, aceste vitamine pentru câine funcționează după cum urmează:

  • vitamina A – susține buna funcționare a ochilor;
  • vitamina D – creste absorbția calciului;
  • vitamina E – acționează ca antioxidant și ajută la producerea globulelor roșii;
  • vitamina K – afectează coagularea corectă a sângelui.

Vitamina C pentru câinele tău și vitamine solubile în apă

Vitamina C este una dintre cele mai importante substanțe din alimentația umană. Este la fel și pentru animale? Se poate spune că da. Vitamina C pentru câini este implicată în sinteza colagenului, carnitinei și catecolaminelor. Ajută la formarea oaselor, a dinților și a țesuturilor conjunctive. Crește absorbția fierului, reduce efectele diferitelor substanțe toxice. Este, de asemenea, unul dintre cei mai puternici antioxidanți. 

Cu siguranță nu trebuie să le oferi în permanență. Nu te lăsa păcălit de reclame și cunoscători. O dietă echilibrată pentru un câine sănătos ar trebui să fie suficientă. Nu ar trebui să ajungi la niciun preparat de acest tip fără o nevoie clară și recomandări din partea unui medic veterinar. Tot ce ai nevoie este o cantitate mare de carne dintr-o sursă dovedită și de legume. Alternativ, alege o hrană de înaltă calitate, potrivită vârstei, rasei și nevoilor de sănătate ale animalului tău de companie.

Suplimentele cu vitamine pentru câini sunt rezervate animalelor bolnave, cățeilor în curs de dezvoltare și câinilor slăbiți cu deficiențe. Dacă animalul tău de companie este sănătos și îți pasă de o dietă echilibrată, nu ar trebui să ai nevoie de alte vitamine pentru el. Dacă ai îndoieli, consultă medicul veterinar. Amintește-ți că un exces de vitamine și minerale în dieta unui câine poate fi la fel de periculos ca și o deficiență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.