Ieri, în cadrul ședinței de Guvern a fost adoptată Ordonanța de urgență prin care se modifică Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, iar cei care vor absolvi cursurile unui master profesional, altii decât personalul MAI, în cadrul Academiei de Poliție, vor deveni după nici un an de zile ofițeri de poliție.

Deși actul normativ a primit aviz negativ din partea Consiliului Economic și Social, deși în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social și a Dezbaterii publice din data de 28 iunie, Sindicatul Europol a criticat vehement ,,urgența” acestui act normativ și nu a fost de acord cu prevederile din proiect, sens în care am venit cu modificări suplimentare ale acestuia, ei bine, așa cum era de așteptat, Ministerul Afacerilor Interne a trimis actul spre aprobare în aceeași formă și cu aceeași ,,urgență”.

Practic, prin modificările aduse nu se aduce niciun aport la deficitul de personal existent și nici nu se produce vreun efect, cel putin în perioada următoare, ci pur și simplu se creează o mare discriminare față de cei care au absolvit deja un master profesional în cadrul aceleiași instituții.

Nu am văzut din partea ministrului Lucian Bode aceeași urgentare și pentru scoaterea la concurs a funcțiilor de conducere vacante, ,,amenințând” încă de la preluarea mandatului că ,,săptămâna viitoare” vor fi demarate acestea. Încercăm să deslușim la ce săptămână a făcut referire, dacă la prima din anul 2022 sau după calendele grecești. Cu astfel de modificări se dorește să se facă reformă în MAI, instituție care se află într-un colaps de personal, de perspective de viitor și de specialiști!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.