Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a participat la un eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, intitulat “Orașe și comunități – viziune 2030”. Alături de primarul clujean Emil Boc, rectorul USAMV – prof. dr. Cornel Cătoi, ambasadorul Estoniei în România – Ingrid Kressel Vinciguerra, secretari de stat din ministerele Fondurilor Europene și Mediului, primarii din Arad, Suceava, Turda, parlamentari, directori de mari companii, Turc le-a vorbit celor prezenți, fizic sau online, despre proiectele Bistriței pentru tranziția înspre un oraș verde.

 „Sub titulatura generică „Green & Smart & Active”, municipiul nostru derulează o serie de proiecte menite să reducă impactul negativ asupra mediului și schimbările climatice, conform Acordului de la Paris din 2015. Planul de Acţiune privind Clima şi Energia Durabilă în municipiul Bistriţa cuprinde 92 de măsuri care să asigure eficienţa energetică şi să promoveze resursele regenerabile pe domeniile: clădiri, transport, planificare urbană, achiziţii de servicii şi produse, producţie locală de energie, susținute prin campanii de informare şi sensibilizare a cetăţenilor.

De altfel, Bistrița este unul dintre cele 100 de orașe europene membre ale inițiativei europene Intelligent Cities Challenge”, a transmis Ioan Turc.

Totodată, municipiul Bistrița este parte din Convenția Primarilor pentru Climă și Energie, angajându-se, astfel, să reducă emisiile de CO2 cu cel puțin 40% până în 2030 și să-și sporească rezistența la efectele schimbărilor climatice.

„Integrarea soluțiilor de mobilitate și regenerare urbană în dezvoltarea citadină durabilă este de maximă importanță pentru muncipalitatea bistrițeană, iar planurile noastre de a accesa fonduri europene care să le sprijine sunt deja demarate și în diverse stadii de implementare”, a mai precizat edilul bistrițean.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.