FOTO: Facebook Poliția Română

Ieri, în urma investigațiilor efectuate într-un dosar de violare de domiciliu, distrugere și lovire sau alte violențe, polițiștii Secției 2 Poliției Rurală Prundu Bârgăului au dispus reținerea pentru 24 de ore a cinci bărbați, bănuiți de comiterea faptei. Cei în cauză au fost prezentați instanței care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

În seara zilei de 17 mai, un bărbat din Tureac a sesizat polițiștii cu privire la faptul că vecinul lui a fost agresat de mai multe persoane care au fugit de la fața locului. Bărbatul a fost preluat și transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Polițiștii Secției 2 Poliției Rurală Prundu Bârgăului au demarat investigațiile sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița. În scurt timp, un echipaj din cadrul secției a depistat și oprit în trafic un microbuz în care se aflau mai multe persoane și al cărui conducător auto, un bărbat de 49 de ani, din Tiha Bârgăului, le-a adresat amenințari cu acte de violență. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița cu privire la comiterea infracțiunii de ultraj prin amenințare.

În cadrul investigațiilor efectuate până în prezent, a reieșit faptul că bărbatul de 49 de ani, împreună cu alte patru persoane cu vârste cuprinse între 18-37 de ani, toți din Tiha Bârgăului, ar fi pătruns în curtea locuinței unui bărbat de 52 de ani, din Tureac, unde ar fi provocat distrugeri la 2 autoturisme parcate în curtea imobilului. Ulterior, ar fi pătruns în locuința bărbatului, pe care l-ar fi agresat.

Aceștia au fost conduși la sediul poliției, fiind dispusă reținerea pentru 24 de ore a acestora. În cursul zilei de ieri au fost prezentați Judecătoriei Bistrița care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor cinci. Cercetările sunt continuate pentru documentarea cauzei sub toate aspectele și tragerea la răspundere a celor vinovați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.