În următoarele două săptămâni, vremea se va răci accentuat în toate regiunile țării, arată prognoza de specialitate a Administrației Naționale de Meteorologie.

Meteorologii avertizează că, în intervalul 11 – 24 ianuarie, în Transilvania, temperaturile minime vor coborî până la -18 grade Celsius.

În primele trei zile ale intervalului, în zonele din Transilvania se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, de 0 – 1 grad şi minime în jur de -3 grade, cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în zonele depresionare. Răcirea prognozată pentru perioada 14 – 20 ianuarie va însemna maxime termice negative în toată regiunea, la o medie ce va oscila între -8 şi -4 grade şi minime sub limita gerului, în general, cuprinse între -18 şi -10 grade. Apoi, la începutul ultimei decade din ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel media temperaturilor maxime va fi de aproximativ -2 grade, iar a celor minime se va situa între -10 şi -7 grade. Probabilitatea de precipitaţii se va menţine ridicată în aproape tot intervalul, dar mai ales în prima săptămână de prognoză şi după 20 ianuarie”, prognozează ANM.

La munte, în primele trei zile ale intervalului, se vor înregistra temperaturi în limite normale, respectiv o medie a valorilor maxime ce urmează să varieze între -5 şi -3 grade şi minime în jurul a -8 grade. În perioada 14 – 20 ianuarie, vremea va deveni rece, geroasă mai ales pe timpul nopţilor şi dimineţilor. În cele mai reci zile din acest interval, media maximelor pentru întreaga zonă montană va fi între -12 şi -10 grade, iar minimele vor fi în jur de -18 grade. După acest interval, estimarea indică o creştere
treptată a temperaturii, media maximelor fiind cuprinsă între -6 şi -4 grade, în timp ce valorile minime se vor situa în jurul a -10 grade. Precipitaţii se vor înregistra pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, dar cu o probabilitate mai mare până pe 14 ianuarie şi după 20 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.