Consiliul Județean (CJ) Bistrița-Năsăud intenționează să cumpere un teren în apropiere de depozitul de gunoi de la Tărpiu, teren pe care ar urma să fie amenajată o stație de tratare mecanico-biologică a deșeurilor.

Potrivit anunțului postat de CJ Bistrița-Năsăud pe site-ul propriu, valoarea maximă estimată a achiziției este de 1,8 euro/mp, prețul final privind achiziția terenului urmând să fie negociat de către o comisie de evaluare. Momentan, CJ Bistrița-Năsăud așteaptă oferte, care pot veni atât din partea persoanelor fizice, cât și din partea persoanelor juridice.

Potrivit documentației tehnice, persoanele care dețin terenuri în zonă și sunt dispuse să depună oferte trebuie să știe că terenul pe care CJ Bistrița-Năsăud îl caută trebuie să îndeplinească o serie de condiții, după cum urmează:

  • Suprafață de 80.000 mp, cu lățime de aproximativ 150 m (minim 120 m);
  • Să fie amplasat cât mai aproape de Centrul de Management Integrat al Deșeurilor;
  • Distanța recomandată față de zona de locuit (zona rezidențială) să fie de minim 500 m;
  • Amplasamentul să nu fie în zone cu arii protejate și zone de proetecție a elementelor patrimoniului natural și cultural;
  • Să aibă acces la utilități;
  • Să nu fie traversat de linii electrice aeriene sau subterane, conducte de alimentare cu gaze sau alte utilități care pot impune restricții cu privire la realizarea proiectului;
  • Să nu fie obiectul unui litigiu și să fie liber de orice sarcini.

Ofertele pot fi depuse până în data de 25 ianuarie 2021 la Registratura Cosiliului Județean Bistrița-Năsăud. Ele urmează să fie deschise pentru a fi evaluate în 27 ianuarie 2021.

CJ Bistrița-Năsăud precizează că această achiziție este necesară întrucât intenționează să solicite finanțare europeană pentru un proiect amplu de modernizare a sistemului de management al deșeurilor, proiect care prevede inclusiv construirea unei stații de tratare mecano-biologică a deșeurilor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.