Medicul Cristian Oancea, director al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, a transmis un avertisment la B1 TV, referitor la faptul că urmează valul trei al pandemiei, aferent perioadei februarie-martie. Acest val ar urma să vină în contextul în care noua tulpină englezească a Covid-19 face ca virusul să fie mult mai contagios.

“Avem o comunitate destuld e numeroasă în Marea Britanie. Această nouă tulpină are o rată de transmisie mult mai accelerată, cu aproximativ 70% în rândul populației intracomunitare. Această nouă tulpină sau noi tulpini, o să ne ducă la un posibil val trei, în perioada următoare, conform b1.ro, citat de stiripesurse.ro.

Vaccinarea devine esențială

Trebuie să abordăm problema vaccinării cu maximă seriozitate și să avem încredere în sursele medicale și să nu ne mai uităm după știrile false”, a precizat Cristian Oancea.

Deși în prezent, pandemia de COVID-19 are o evoluție controlabilă în România, un al treilea val ar urma să complice lucrurile dacă vaccinarea populației nu este accelerată:

“Suntem pe un platou descendent Încet, încet presiunea pe sistemul sanitar s-a mai redus, cu excepția secțiilor de ATI. Dar în Marea Britanie au fost peste 50.000 de noi infectări. Sunt câteva țări care deja au intrat în Lock down. Este o chestiune de timp până când și noi ne vom confrunta cu aceste tulpini. Vaccinarea reprezintă singutra soluție ca să atenuăm acest șoc. Dacă vom continua să mergem în derâdere șși să ne imunizăm prin boală, uitați ce efecte devastatoar epoate să ajungă”.

Citește și Deținuți condamnați după ce au vrut să ia la bătaie completul de judecată. Unul a mușcat un agent

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.