Trei copii, din satul botoşănean Gorbăneşti, sunt crescuţi chiar de omul care l-a omorât pe tatăl lor. Mama lor, Emanuela Grădinaru (43 ani), l-a cunoscut la închisoare pe Marinică Murăraşu (41 ani), bărbatul care i-a omorât soţul, iar între văduvă şi ucigaş s-a înfiripat o idilă incredibilă. După eliberare, Murăraşu s-a mutat în casa familiei Grădinaru şi încearcă să fie un tată-model.

 

Viaţa Emanuelei Grădinaru şi a celor trei copii ai săi a luat o turnură dramatică, în urmă cu cinci ani, când soţul ei a fost omorât într-o încăierare dintr-un bar sătesc. Atunci, Marinică Murăraşu a spart o halbă de bere şi i-a tăiat dintr-o mişcare gâtul lui Valentin Grădinaru (34 ani). Rana i-a fost fatală lui Valentin, care a murit lăsând în urmă o soţie cu doi copii mici şi un altul "pe drum". Criminalul a fost condamnat la cinci ani de închisoare şi la plata unei pensii alimentare către familia celui ucis.

Din închisoare, Marinică i-a scris Emanuelei că regretă că a lăsat trei copii fără tată şi că vrea să o întâlnească
să-şi ceară iertare. Văduva şi criminalul soţului şi-au trimis scrisori de dragoste până la eliberarea acestuia iar femeia îl vizita de câte ori avea prilejul.

Marinică a câştigat încrederea Emanuelei, care îl consideră un om de încredere pe mâna căruia îşi lasă copiii fără nici o grijă. Ea spune că bărbatul îi îngrijeste, le dă să mănânce şi se joacă împreună cu ei. Însă, sătenii şuşotesc pe la colţuri şi zic că răposatul soţ se răscoleşte în mormânt. Psihologii cred că foarte mult vor avea de suferit copiii, când vor afla că bărbatul care le ţine loc de tată este cel care le-a ucis părintele.

 

Delia Hriţuleac

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.