Luna trecută, jandarmii din județul Bistrița-Năsăud au executat circa o mie de misiuni de verificare și control a modului în care cetățenii respectă normele legale în vigoare, în urma acestora fiind aplicate sancțiuni de circa 110.000 de lei.

”În luna octombrie, Jandarmeria Bistrița-Năsăud a desfășurat 975 de misiuni, din care 767 de misiuni au fost de menținere a ordinii publice. Dintre acestea, 320 au fost executate în sprijinul efectivelor de poliție care acționează la nivelul județului Bistrița-Năsăud, alte 78 au fost misiuni de asigurare a ordinii publice premergător și pe timpul alegerilor (turul II din localitatea Rebra), la diferite acțiuni religioase sau promoționale. De asemenea, jandarmii bistrițeni au pus în aplicare, conform dispozițiilor legale, 41 de mandate de aducere emise pe numele unor persoane. Pe  timpul misiunilor din luna octombrie, au fost constatate 30 de infracțiuni, atât pe timpul misiunilor executate independent, cât și în patrule mixte, fiind identificați 28 de autori care au fost predați organelor abilitate pentru continuarea cercetărilor”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Totodată, în luna octombrie, jandarmii au aplicat 924 de sancțiuni contravenționale, 239 dintre acestea fiind amenzi în valoare totală de peste 112.900 lei și restul de 685 fiind avertismente scrise.

Pe linia misiunilor de pază și protecție instituțională, în luna octombrie a fost asigurată paza obiectivelor din aria de competență și au fost executate misiuni de pază a transporturilor de bunuri și valori sau produse cu caracter special.

Jandarmii au verificat și modul de respectare a măsurilor de protecție individuală, respectiv cele de distanțare fizică pe perioada stării de alertă.

Și în perioada următoare, jandarmii bistrițeni vor continua acțiunile de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, cetățenilor care nu respectau măsurile de protecție individuală le-a fost explicat modul corect de purtare a măștii de protecție și implicațiile pe care le are purtarea incorectă a acesteia dar și importanța respectării distanțării sociale în această perioadă.

Jandarmii recomandă cetățenilor să evite în această perioadă aglomerațiile și întâlnirile private, pentru a limita răspândirea infecțiilor și pentru evita îmbolnăvirile în rândul celor dragi.

”Respectați regulile de bază! Purtați corect masca de protecție, respectați cu strictețe igiena mâinilor și păstrați distanța de minim 1,5 m față de celelalte persoane. Apelați imediat medicul de familie pentru îndrumare, dacă apar simptome de boală sau apelați 112 în cazul unor simptome severe”, mai precizează Jandarmeria Bistrița-Năsăud.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.