Traian Ogâgău

Viceprimarul Virgil Dumitru și primarul Traian Ogâgău sunt într-un război total de ani de zile. O scenă în care primarul l-ar fi făcut pe Virgil Dumitru „șobolan” a ajuns în atenția judecătorilor. Viceprimarul l-a dat în judecată pe primar și-i cere daune morale consistente.

Primarul ajuns deja la al doilea mandat, Traian Ogâgău n-a avut o relație bună cu vicele Virgil Dumitru încă de la începutul mandatului trecut. Lucrurile par să fi degenerat, însă, anul trecut, când o scenă desprinsă parcă din mahala a avut loc chiar în Primăria Sîngeorz-Băi.

Atunci, Traian Ogâgău l-a scos afară din birou pe viceprimarul Virgil Dumitru, trântind ușa încăperii. Între cei doi a avut loc un schimb acid de replici: „Sângeorzenii știu ce fel de om ești”, îi spunea atunci Virgil Dumitru primarului.

„Ești un șobolan”, îi răspundea primarul Traian Ogâgău. Acesta ar fi continuat cu înjurături greu de reprodus, numindu-l pe viceprimar și „nenorocit”. Totul a fost filmat de către viceprimarul Virgil Dumitru.

Scenele s-au produs la mijlocul anului trecut și exact la un an de la întâmplare, viceprimarul Virgil Dumitru îl cheamă în judecată pe primarul Traian Ogâgău. Procesul a fost înregistrat la mijlocul lunii iulie, la Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Contactat telefonic, viceprimarul Virgil Dumitru a refuzat să vorbească despre scenele în cauză spunând doar că este vorba despre o denigrare și că cere daune morale de 100.000 de euro. Acesta a precizat că are probe în acest sens, referindu-se cel mai probabil la înregistrarea care a și ajuns în presă.

Virgil Dumitru

Înregistrarea publicată de Ogâgău i-a adus excluderea lui Dumitru din PMP

Războiul dintre cei doi a continuat și anul acesta, Traian Ogâgău reușind chiar să obțină excluderea vicelui din PMP, partid în care se înscrisese în luna februarie a acestui an. Pe listele PMP-ului se pregătea Virgil Dumitru să candideze pentru o funcție de consilier local la Sîngeorz-Băi și mai apoi să ajungă din nou viceprimar.

În august, Traian Ogâgău făcea publică o înregistrare, care-l avea în centru pe Virgil Dumitru. Acesta „explica” cum va ajunge viceprimar, prezentând practic o manevră la care apelează toate partidele politice: primele locuri de pe listele de consilieri sunt ocupate de membrii bine cotați în ochii electoratului, adică primari în funcție sau parlamentari, care, în final nu vor accepta funcțiile de consilieri locali și demisionează înainte sau în ziua constituirii legislativului local. Astfel, cei de pe locurile inferioare urcă în clasament.

„De exemplu, la PMP, dacă scot doi consilieri, își dă demisia al doilea, al treilea, al patrulea, al cincilea…până ajunge la mine. Și io ajung viceprimar iară”, explica Virgil Dumitru.

În înregistrarea în cauză, Virgil Dumitru a mai făcut o afirmație care în cele din urmă i-a adus excluderea din PMP. Acesta a spus că în politică trebuie să ai două calități „să minți și să furi”.

„Începând de astăzi, 26.08.2020, domnul Virgil Dumitru, din Sângeorz-Băi, nu mai face parte din echipa PMP și nu mai are nicio altă calitate în organizația noastră. Decizia a venit ca urmare a declarațiilor neonorante apărute în spațiul public, declarații de care ne dezicem total și care nu reflectă viziunea organizației județene a PMP”, a anunțat pe pagina oficială de Facebook, conducerea PMP Bistrița-Năsăud.

Primarul Traian Ogâgău a profitat de ocazie și i-a cerut demisia din funcția de viceprimar, susținând:„ Am rămas fără cuvinte auzind din gura viceprimarului aceste lucruri care cuprind disprețul și interesele pe care acest om împreună cu aliații săi le manifestă în mod real la adresa Sângeorzului și a sângeorzenilor”.

Virgil Dumitru a contestat validarea noului mandat al lui Ogâgău

Odată exclus din PMP, Virgil Dumitru pare să se fi întors la „vechea dragoste” PSD. Alături de vechii aliați a contestat inclusiv noul mandat al lui Ogâgău. În urma condamnării la un an de închisoare cu suspendare pentru refuzul de prelevare de probe biologice, Traian Ogâgău a rămas fără fostul mandat de consilier (2016-2020), care oricum era pe final în momentul condamnării.

Atunci se punea problema dacă lui Ogâgău i se va valida noul mandat sau nu. Decizia a rămas în mâna judecătorilor de la Năsăud, care, în cele din urmă au dat undă verde noului mandat.

Instanța a validat noul mandat al lui Ogâgău și a respins cererile de invalidare formulate de viceprimarul Virgil Dumitru și de către PSD Bistrița-Năsăud, prin președintele Radu Moldovan.

Săptămâna trecută, primarul Traian Ogâgău preciza pe pagina sa de Facebook că Virgil Dumitru și fostul său contracandidat Daniel Suciu nu îl doresc la primărie și contestă în continuare decizia de validare.

„Nu se dorește a fi liniște și rânduială, încă…! După alegerile din 27 septembrie și după validarea de către Judecătoria Năsăud a noului mandat de Primar, acești doi domni, tot nu au înțeles că sângeorzenii au primar, prin votul liber exprimat la alegeri și contestă decizia de validare în continuare. Am încredere în justiție și cred cu tărie că voința poporului este mai presus de toate. Și mă întreb, oare cine e factorul de zâzanie între noi? Lăsați-ne măi oameni buni în linște și pace, să ne facem treaba, sângeorzenii NU vă votează niciodată”, a precizat Ogâgău.

Întrebat dacă a contestat pentru a doua oară validarea mandatului lui Traian Ogâgău, Virgil Dumitru a zis că nici vorbă. Pe portalul instanței încă nu a fost publicată această informație.

Excluderea lui Virgil Dumitru din PMP l-a lăsat pe acesta fără funcția de viceprimar în noul mandat. Traian Ogâgău și-a anunțat deja susținerea pentru un nou viceprimar, susținut evident de PNL. Cum PNL va avea majoritatea în CL Sîngeorz-Băi, nu va fi complicată votarea și validarea noului viceprimar.

„După lungi consultări, propunerea și susținerea mea colegilor din PNL pentru funcția de viceprimar este domnul Pavel Negrușeri din cartierul Cormaia. Un băiat tânăr, energic, antreprenor gospodar, respectat în comunitatea noastră, împreună cu care vom duce mai departe dezvoltarea orașului nostru”, preciza Traian Ogâgău.

Deși la ultimele alegeri locale avut loc la finalul lunii septembrie Traian Ogâgău a candidat ca independent, acesta s-a bucurat de sprijinul liberalilor bistrițeni. Așa că, Ogâgău va avea cel mai probabil și sprijinul consilierilor liberali.

PNL are 11 consilieri în Consiliul Local Sîngeorz-Băi, în timp ce Alianța pentru Sîngeorz-Băi a prins doar 5 locuri. Singura șansă a fostului viceprimar Virgil Dumitru de a intra în CL Sîngeorz-Băi era Alianța pentru Sîngeorz-Băi (în spatele căreia este PSD) pe care ar fi  susținut-o după eliminarea din PMP.

Acesta, însă nu se regăsește pe listele Alianței pentru Sîngeorz-Băi, deci nu are șanse nici măcar să prindă un fotoliu de consilier local.

Andreea Moldovan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.