Trei tineri din localitatea Șieu au avut chef de glume și s-au gândit să sune la 112 și să ceară ajutor. Oamenii legii s-au mobilizat și au efectuat cercetări în acest caz, ajungând la concluzia că apelul a fost unul nejustificat, motiv pentru care au luat măsuri.

”La data de 19 iulie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au desfășurat investigații ca urmare a unui apel efectuat în jurul orei 23.10, prin SNUAU 112, prin care o persoană a solicitat ajutor, după care a închis. În urma verificărilor efectuate, în scurt timp polițiștii au identificat apelantul în persoana unui tânăr de 16 ani, din Șieu. Acesta a explicat faptul că nu se află în pericol și că, în timp se afla acasă, împreună cu alți doi prieteni, ar fi apelat 112 fără vreun motiv”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Acesta a fost sancționat contravențional pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, amenda în acest caz este în cuantum de 1.000 de lei. Totodată, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.