Secretarul general al PSD Liviu Dragnea a fost audiat, miercuri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, unde a stat doar 10 minute. In acest timp, social-democratul a depus un memoriu, pe tema acuzatiilor care i se aduc.
"Atat timp cat se analizeaza activitatea mea politica in cadrul unei campanii electorale, este un dosar eminamente politic. Este un precedent extrem de pericolus ca functionarea unui partid sa fie considerata ca fiind fapta penala. Mi se pare extrem de periculos acest precedent", a declarat Dragnea, la iesirea din sediul DNA.
Acesta a spus, ironic, ca USL isi va propune pierderea alegerilor parlamentare, "pentru ca, altfel, daca ne propunem sa castigam alegerile din 9 decembrie, s-ar putea sa fie considerat folos necuvenit".
Secretarul general al PSD a explicat si ce a facut in ziua referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.
"In ziua referendumului, am stat de dimineata pana a doua zi de dimineata in sediul de partid. Am iesit doar sa votez intr-o sectie din apropiere – la Jean Monet mi se pare ca am fost", a mentionat Dragnea, care a adaugat ca nu a comunicat nimanui, in timpul referendumului, sa faca lucruri ilegale sau incorecte."Am stat in sediul de la Kiseleff, n-am de unde sa stiu ce morti au fost sa voteze", a precizat social-democratul.
Acesta a afirmat ca este irelevant "daca se comunica rezultatele prin telefon, prin porumbei calatori, prin Internet sau prin sms" si ca, in ceea ce priveste prezenta la vot, nu este nimic ilegal, deoarece fiecare partid "urmareste care este prezenta la vot".Presedintele Consiliului Judetean Teleorman este urmarit penal pentru numeroase infractiuni in timpul desfasurarii referendumului, "in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite".
DNA a enumarat nu mai putin de zece metode prin care secretarul general al PSD a fraudat votul de la referendumul de demitere a lui Traian Basescu, printre care turismul electoral, falsificarea de semnaturi si votul exercitat de minori.
Dragnea a respins toate acuzatiile aduse de DNA, sustinand ca prin acest demers se incearca indepartarea sa din functie, in conditiile in care USL are sanse foarte mari sa obtina un numar record de parlamentari.
In semn de solidaritate, prim-ministrul Victor Ponta a declarat ca s-a autodenuntat deja la Directia Nationala Anticoruptie, alaturi de alti lideri PSD, in dosarul referendumului, pentru ca au chemat oamenii la vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.