Premierul Victor Ponta i-a cerut miercuri ministrului Justitiei Mona Pivniceru ca, in procedura de desemnare a Procurorului General si al sefului DNA, sa gandeasca "cu mintea de judecator, si nu cu mintea de politician demagog", asa cum a facut Monica Macovei.
"In 2005 ministrul de atunci al Justitiei a vrut mai multa putere sa influenteze justitia si a schimbat legea. L-a bagat pe mnistrul Justitiei in procedura (de numire a Procurorului General si a sefului DNA, n.r.), iar acum nu mai agreeaza regula", a spus premierul Ponta, la inceputul sedintei de guvern.
El i-a transmis ministrului Mona Pivniceru ca in problema selectarii si nominalizarii noului Procuror General si noului sef al DNA, procedura sa fie una "transparenta si deschisa".
"Va rog sa ganditi cu mintea de judecator si nu cu mintea de politician demagog, si sa mergeti pe ceea ce ati discutat cu reprezentantii Comisiei Europene pentru a avea propuneri foarte bune, independente", a mai spus seful executivului, adresandu-se Monei Pivniceru.
Ponta a precizat ca ministrul justitiei urmeaza sa se intalneasca cu comisarul Vivianne Reding.
Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a declarat, marti, ca procedurile pentru selectia sefului DNA si a procurorului general ar putea fi amendate. De asemenea, s-ar putea prelungi si perioada pentru depunerea candidaturilor, care este de numai 15 zile, a declarat Mona Pivniceru in finalul sedintei de joi a CSM in care s-a dezbatut modul de selectie a sefului DNA si a procurorului general.
Dezbaterea a fost una aprinsa, intrucat membrii Consiliului Superior al Magistraturii au solicitat ca interviurile cu candidatii sa aiba loc in fata membrilor CSM, iar nu la Ministerul Justitiei, pentru o mai mare transparenta.
Scandal intre Pivniceru si membrii CSM, pe tema numirii procurorului general si a sefului DNMembrii CSM spun ca procedura de selectie ar fi netransparenta si ca respingerea candidaturilor nu poate fi contestata in instanta, ceea ce ar ingradi dreptul la justitie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.