Președintele Klaus Iohannis a avut, marți, la Palatul Cotroceni, o ședință cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri ai Cabinetului pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19. La ședință a participat și Raed Arafat. La finalul acesteia, Iohannis a anunțat că se impune prelungirea stării de alertă.

„Având în vedere că în ultima vreme numărul de noi îmbolnăviri nu a scăzut semnificativ, dar nici crescut semnificativ, considerăm că e posibil să continuăm cu noi măsuri de relaxare, adică unele restricții care sunt acum în vigoare nu vor mai fi după 15 iunie”, a spus șeful statului.

Potrivit președintelui Iohannis, mall-urile vor fi deschise, din 15 iunie, dar nu și restaurantele din mall-uri.

„Se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante și locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private cu 20 de persoane în interior, 50 în exterior”, a spus Klaus Iohannis.

În plus, șeful statului a anunțat că va fi posibilă, dar nu obligatorie, redeschiderea after school-urilor, a grădinițelor și creșelor private.

„Va fi posibilă, dar nu obligatorie, dupa 15 iunie, redeschiderea after school-urilor, grădinițelor și creșelor private”, a spus Iohannis.

Șeful statului a mai precizat că după 15 iunie va fi posibilă și deschiderea sălilor de fitness, dar cu respectarea unor norme de distanțare foarte stricte, dar și a piscinelor exterioare, cu respectarea regulamentelor speciale.

„Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă de îmbolnăviri noi, faptul că avem în continuare în jur de 150 de persoane la tratament intensiv în spitale, faptul că și ultimul weekend de relaxare totuși s-a simțit, nu în sens bun, la numărul de îmbolnăviri noi, ne face să fim în continuare precauți și suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puține restricții, dar considerăm că nu se poate continua fără acest instrument”, a mai spus Iohannis.

„Mă adresez Parlamentului, care trebuie sa ia în dezbatere prelungirea stării de alertă. Stimați parlamentari, fiți responsabili. Gândiți-vă că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament, dar dacă sprijiniți Guvernul, putem să controlam eficient răspândirea epidemiei. Guvernul a luat cele mai bune măsuri care au dus la o răspândire limitată a acestei epidemii”, a mai spus șeful statului.

sursa foto: prescidency.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.