Consilierul local liberal Sorin Hangan critică administrația PSD a Bistriței, oraș despre care spune că „trăiește cu povești electorale”, unde lipsa unei viziuni edilitare de anvergură a dat naștere de-a lungul timpului la tot felul de experimente urbanistice. „A pretinde că Bistrița arată ca un oraș emblematic al Transilvaniei nu mai este o iluzie, ci o minciună”,  a scris consilierul liberal pe pagina sa de Facebook.

Sorin Hangan spune că a urmărit toți candidații la Primăria Bistrița și a căutat să se lămurească dacă dincolo de „voi face și voi drege” există un plan statornic, bine structurat „pentru acest oraș realmente trist”.

Chiar dacă mă doare, durere împărtășită de mii de bistrițeni, Bistrița nu este după 12 ani de administrație PSD nici european, nici turistic. De fapt, nu este nicicum.
Amestecul de tradiționalism și kitsch se îmbină armonios cu mere gigant și struți cu potcoave-n gură, ultimii având avantajul de a fi parte a siglei pârtiei care se numește „Cocoș”.

Lipsa unei viziuni edilitare de anvergură a dat naștere de-a lungul timpului la tot felul de experimente urbanistice la care cetățenii au fost făcuți părtași fără să vrea.

Actualul primar va rămâne în istorie și parcă a căutat cu tot dinadinsul să fie încadrat la și alții, așa cum orașul nostru este catalogat la… și alte orașe.

Orașul dumneavoastră și al meu are câteva repere de invidiat, dar unii deștepți peste poate au inventat blocuri vopsite în culoarea vântului turbat, cuști pentru veverițe, și alte bazaconii care, efectiv, ne-au făcut de râs. A pretinde că Bistrița arată ca un oraș emblematic al Transilvaniei nu mai este o iluzie, ci o minciună. Una dezvoltată pe bani publici și ce se vrea continuată în următoarea eră a iluziilor„, a scris consilierul liberal.

Pentru a câștiga încrederea cetățenilor municipiului, candidații nu trebuie să se limiteze doar la lucrări edilitare de urgență pentgru bistrițeni, ci trebuie să aibă o viziune mai amplă. Totodată, Hangan spune că bistrițenii ar trebui să aibă pretenții mari de la viitorul primar în condițiile în care salarizarea acestuia este una mare.

Dacă toți candidații vor veni iar cu povești de genul „voi asfalta străzile și voi realiza infrastructura de apă și canal în cartierele noi, voi construi grădinițe, voi amenaja o promenadă pe malurile râului, voi transforma Pădurea Codrișor într-un parc, voi moderniza Piața Decebal și voi amenaja jdemii de kilometri de piste pentru biciclete”, lucruri absolut necesare și urgente dar cunoscute de toată lumea, dezvoltarea orașului va stagna. Acestea sunt reparații morale, necesare urgent, însă nu reprezintă o viziune edilitară, ci mai degrabă o păcăleală electorală. După ce realizăm toate aceste întârzieri, dacă le realizăm, ce facem? Încotro? Care-i planul? În virtutea lui „mai vedem noi” și în lipsa unui plan de dezvoltare pe termen lung, vom sta pe bănci în parc și ne vom lamenta că n-am avut noroc.

Cetățenii, cei care plătesc administrația cu bani mulți, ar trebui să aibă pretenții mari. Un primar care încasează peste 10.000 lei pe lună trebuie să aibă și un plan, nu doar sugestii cetățenești. Ca să meriți banii ăștia trebuie să muncești și cu capul, nu doar cu sapa. Apoi să explici oamenilor, să ai susținerea lor. Responsabilitatea unui edil se traduce prin respectul față de cetățeni, altfel ne vom trezi iar că el pleacă la schi în Austria iar pe noi ne lasă în post și rugăciune pentru un dram de zăpadă„, a scris consilierul liberal.

Potrivit acestuia, soluțiile pentru eficientizarea serviciilor de transport și salubrizare, nu făcute pe genunchi, ci cu studii de impact, iluminatul stradal conform ultimelor dotări tehnologice ar reprezenta un soi de supraviețuire urbană decentă.

Altfel, după cum arată lucrurile astăzi, în maxim doi ani bugetul de funcționare va depăși bugetul de venituri! „Mai vedem noi atunci?”. Nu. Hai să vedem acum. Hai să prevenim un colaps financiar ajutându-ne de tehnologie. Hai să DIGITALIZĂM.
Hai să eliminăm odată pentru totdeauna purtătorii de hârtii de la cetățeni, cărăuși care au bineînțeles un șef, iar peste acesta un alt șef. Toți plătiți din banii cetățenilor conform unei organigrame inventate de impostori politici.
Este greu? Este, dar se poate„, a mai notat Hangan.

Bistrița are mai mulți angajați decât primăria Berlinului. Aici am ajuns.

Vrem un oraș european, smart și turistic? Avem o șansă.
Altfel, vom asculta în continuare povești moderne cu Făt-Frumos călare pe un cal alb, dar care a cheltuit banii oamenilor pentru potcoavele propriului bidiviu, în loc să ia un calculator pentru toți„, a mai adăugat liberalul bistrițean.

1 COMENTARIU

  1. Stimate domn, toata Romania se afla intr-o ” poveste electorala ” … si se investesc sume enorme pentru ” alegeri anticipate ” care daca s-ar putea sa se faca anual ori macar din 2 in 2 ani … pana ” iese cine convine ” celor care nu incap, la „ciolanul cu fasole ” precum si domniile voastre !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.