Autoritățile iraniene au anunțat că mai multe persoane, despre care se crede au fost implicate în doborârea unui avion de pasageri ucrainean, au fost arestate, a declarat un oficial de la Teheran, potrivit Reuters.

„Au avut loc ample investigații și unii oameni au fost arestați”, a declarat purtătorul de cuvânt al autorităților judiciare din Iran, Gholamhossein Esmaili.

Oficialul iranian nu a oferit alte detalii.

Teheranul a recunoscut sâmbătă că o unitate antiaeriană a Gardienilor Revoluţiei a doborât din greşeală avionul companiei Ukrainian Airlines, incident soldat cu moartea celor 176 de persoane aflate la bord. Avionul a fost doborât în contextul în care Iranul se temea de represalii după ce atacase baze militare din Irak ca ripostă la asasinarea de către SUA a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.

1 COMENTARIU

  1. Comentariile celor dinafara sistemului militar si al celor ” de pe langa” … sunt de prisos, dar :
    1/. Peste tot, exista ofiteri si subofiteri ( militari )… prost instruiti, betzivani… drogati… sau rau intentionati , si/sau extremisti adica … ;
    2/. Peste tot, exista o lipsa acuta de comunicare si de legatura dintre fortele civile si cele militare si nu comunica unul cu altul, civiliilor parandu-lise ca ” ei sunt cei care dau banii „… si deci trebuie musai ocrotiti si aparati indiferent cum … si militarilor , parandu-lise ca si daca merg la WC… trebuie tinut TOTUL la strict secret …
    3/. Peste tot, exista interese militare si de strategie internationala, prin care , cu „masuri civile ” … se incearca ” anihilarea sau opturarea militarilor ” sa actioneze… precum fac si ” gi.t.anosii , sau tzig.oi.nerii … ” … cand la orice scandal isi baga in fatza fortelor de ordine care actioneaza, plodaraia, batranii, handicapatii ori muierile gravide … stiind faptul ca Legile umanitatii interzic oprimarea in fortza al acestora …
    IN CONCLUZIE, DACA SE STIA CA IN ZONA ESTE CONFLICT MILITAR , AGENTIILE CIVILE DE AVIATIE, DE CE N-AU SOLICITAT UN CANAL COMUN DE COMUNITATIE CU MILITARII , PRIN CARE INAINTE DE A TRANZITA ZONA, SA-I ANUNTE CA-S IN ” TRECERE DOAR ” , CA NU SUNT MILITARI, CA NU AU LEGATURA CU RAZBOIUL LOR … ETC. ETC. ETC. SA FIE PUSI IN GARDA MILITARII… SA NU SE ” SPERIE ” SI SA NU ACTIONEZE IN PRIPA, in lipsa de informare ori dezinformare militara … si sa ” n-o patzaeasca ” … asa cum si in Ucraina si aici… si peste tot unde exista conflicte militare , ar trebui oprite zborurile civile , care duc la frustrari si confuzii militare .
    Dar cine s-o faca, niste general de tot c*catul, facuti doar politic si fara scoala, inganfati, infatuati si la care nu le mai ajungi nici un c*cat la nas , ori care extremisti fiind … daca ar putea ar distruge GLOBUL PAMANTESC ?!
    Io asa cred ca s-a intamplat si aici … in acest caz .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.