Pe 2 decembrie, la Paris, în cadrul unei ceremonii fastuoase, va fi anunțat câștigătorul Balonului de Aur 2019. Distincția este acordată de prestigioasa publicație sportivă franceză France Football încă din anul 1956.

Până în anul 2007, cel mai bun fotbalist din sezonul precedent era votat doar de ziariști, apoi antrenorii și căpitanii echipelor naționale au fost invitați și ei să își desemneze favoriții. De asemenea, este interesant că, inițial, trofeul era destinat numai jucătorilor europeni. Din 1995, au fost nominalizați fotbaliști din toată lumea care evoluau la cluburi din Europa, iar din anul 2007 nu a mai existat nicio restricție.

Anul acesta, primii nouă favoriți, potrivit bookmakerilor, sunt: un olandez – Virgil van Dijk (Liverpool), un argentinian  – Lionel Messi (FC Barcelona), un portughez – Cristiano Ronaldo (FC Juventus), un brazilian – Alisson Becker (Liverpool), un egiptean – Mohamed Salah (Liverpool), un senegalez – Sadio Mane (Liverpool), un englez – Raheem Sterling (Manchester City), un francez – Kylian Mbappe (PSG) și un belgian – Eden Hazard (Chelsea/ acum la Real Madrid).

Cotele pentru Balonul de Aur sugerează că Virgil Van Dijk ar fi ca și câștigător al trofeului. Fundașul central olandez are cota 1.30, pe când Lionel Messi are cota 3.25, iar Cristiano Ronaldo are cota 17.00!

Luka Modric a întrerupt o serie incredibilă

Evaluat la 100 de milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com, Van Dijk (28 de ani) a fost, sezonul trecut, stâlpul apărării lui Liverpool, echipa care a câștigat Liga Campionilor după o campanie desprinsă parcă din cărțile SF.

În perioada 2008-2017, Balonul de aur a fost câștigat fie de Cristiano Ronaldo,  fie de Lionel Messi, cei doi având în palmares câte cinci trofee. Hegemonia comună a superstarurilor a fost întreruptă în 2018 de Luka Modric, vicecampion european cu Croația.

Să fie reluată anul acesta, prin victoria lui Lionel Messi (32 de ani)? Sezonul trecut, argentinianul a câștigat doar titlul de campion al Spaniei, cu FC Barcelona, dar are atâtea astfel de titluri încât nici măcar nu ar mai trebui trecut în CV. „Extratereștrii” au fost eliminați de Liverpool din Liga Campionilor după ce câștigaseră cu 3-0 în prima manșă a semifinalelor. În Anglia a fost 4-0 pentru „cormorani”, iar Lionel Messi a fost incapabil să împiedice dezastrul, remarcându-se doar prin privirile pline de reproș aruncate coechipierilor din apărare.

Au aflat italienii cine e câștigătorul?

Nici Cristiano Ronaldo (34 de ani) nu a câștigat vreun trofeu european, Juventus fiind eliminată din Liga Campionilor de Ajax Amsterdam. „Dacă Ronaldo va câștiga Balonul de Aur, înseamnă că nu mai există nicio logică în acordarea acestei distincții”, a opinat Iker Casillas, fostul portar al lui Real Madrid.

Reacția lui Casillas, care a fost coechipier cu Cristiano Ronaldo la Real Madrid, a venit după ce cotidianul italian „Corierre dello Sport” a publicat informația potrivit căreia Cristiano Ronaldo ar fi câștigat competiția cu Van Dijk și cu Messi, cucerind cel de-al șaselea „Balon”. Jurnaliștii italieni susțin că au aflat vestea „din surse sigure” și că cei de la France Football deja ar fi fost la Torino pentru a realiza tradiționalul interviu cu câștigătorul.

Ar fi pentru prima oară când trofeele UEFA Player of the Year (acordat în acest an lui Virgil van Dijk), FIFAs The Best (acordat lui Lionel Messi) și Ballon dOr sunt câștigate de trei jucători diferiți. Au fost discuții și în urma desemnării lui Messi drept cel mai bun jucător FIFA, mulți oameni de fotbal considerând că argentinianul nu a făcut nimic special în ultimul an.

Revenind la informația furnizată de italieni, aceasta poate fi interesantă pentru pariori, mai ales că o miză de 100 de lei plasată pe Cristiano Ronaldo ar aduce un profit de 1.600 de lei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.