Un accident grav a avut loc la Școala Generală Mihai Eminescu din Năsăud, unde un elev în vârstă de 13 ani a căzut de la o înălțime de aproximativ 8 metri. Copilul a fost găsit de echipajele medicale cu funcții vitale, dar în stare gravă, iar în sprijin a fost solicitat un elicopter SMURD.

Potrivit primelor informații transmise de Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud, copilul ar fi căzut prin balustrada scărilor, de la o înălțime de circa 8 metri, aproximativ etajul II.

Copilul este cu funcții vitale, dar cu traumatism cranian, este confuz și somnolent, a precizat managerul SAJ Bistrița-Năsăud, dr. Annabella Muzsi.

La fața locului au intervenit mai multe echipaje medicale, autospeciale atât din cadrul SAJ Bistrița-Năsăud, cât și din cadrul ISU Bistrița-Năsăud. Totodată, din cauza stării grave în care s-a aflat copilul, medicii au decis solicitarea unui elicopter SMURD, care îl va transporta la un centru de traumă din județul Mureș sau Cluj.

Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud a fost informat despre acest caz.

Potrivit inspectorului general școlar Camelia Tabără, este vorba despre un băiat care s-ar fi urcat pe balustrada de protecție și ar fi căzut de la etajul al doilea al unității de învățământ.

M-a sunat doamna director și mi-a spus. Un copil, în pauză, s-a urcat pe balustradă și s-a dezchilibrat și a căzut de la etajul al II-lea. Au sunat SMURD-ul și acum se derulează o anchetă internă pentru a vedea unde era profesorul de serviciu, să vadă care este starea copilului„, a declarat Camelia Tabără.

În acest caz a fost sesizat și IPJ Bistrița-Năsăud, care a început o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul. Se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.